FETÖ mağduru komutan Tümgeneralliğe terfi ettirildi

Fetullahçı Terör Örgütü mağduru komutan Hüseyin Kurtoğlu Tümgeneralliğe terfi ettirildi.

Haber Giriş : 15 Ağustos 2018 17:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2018 17:02
FETÖ mağduru komutan Tümgeneralliğe terfi ettirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu Tümgeneralliğe terfi ettirildi.

Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün kumpası kurup mağdur edilen komutanlardan biriydi.

Birden çok kumpasla generalliği uzun süre engellenen Kurtoğlu Fethullahçı örgütün TSK yönetimindeki etkinliğinin azaldığı 2016 yılında Tuğgeneral yapılarak İstanbul İl Jandarma Komutanı görevine getirilmişti.

Kurtoğlu'nu uzun süre generallikten eden kumpas şöyle gelişti: Silivri Cezaevi'nde 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçundan tutuklu bulunan Ö.B., babasının cenazesine katılmak için izin talep etti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile Ö.B.'ye yol süresi hariç 2 gün izin verildi. Bir astsubay, bir uzman çavuş ve iki er, Ö.B'yi 24 Kasım 2011 sabahı cezaevi aracıyla Tekirdağ Muratlı'daki cenaze evine götürdü. Defin işleminin ardından geceyi geçirmesi için Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne konan Balcan, ertesi gün cenaze evine tekrar götürüldükten sonra tutuklu bulunduğu Silivri'ye geri getirildi. Dönemin Silivri Savcısı Mehmet Kurt, Ö.B.'ye refakat eden askerler hakkında, "Kamu görevinin sağladığı nüfuzu kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan re'sen soruşturma başlattı. Ö.B. şikayetçi olmamasına rağmen soruşturmaya devam eden savcı Kurt, soruşturmaya en üst dereceli kolluk amiri sıfatıyla dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kurtoğlu'nu da dahil etti.

İMZASI VE EMRİ YOK

Cenaze izninin kullanılmasına dair yazışmaların hiçbirinde isim veya imzası bulunmayan, diğer sanıklara bu yönde emir verdiğine ilişkin herhangi bir delil de tespit edilemeyen Kurtoğlu'nun soruşturulabilmesi için 4483 sayılı yasa gereğince HSYK'dan izin alınması gerekiyordu. Ancak savcı Kurt, buna gerek görmedi ve iddianameyi düzenledi.

HEYET DEĞİŞTİ, KARAR BOZULDU

Soruşturma izni alınmasına ilişkin iddia ve savunmaları dikkate almayan Silivri Asliye Ceza Hakimi Zühal İşgören'in iddianameyi kabul etmesi üzerine de yargılama süreci başladı. Dönemin Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Ahmet Türkeri, yapılan yargılama sonucu Kurtoğlu'nu 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay 14. Ceza Dairesi ise Kurtoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararını onadı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının karar düzeltme istemi üzerine dosyayı yeniden görüşen ve farklı heyetle toplanan Yargıtay 14. Ceza Dairesi bu kez kararı bozdu.

MİT TIR'LARINI DURDURAN CELEPOĞLU

FETÖ'nün hedefi olan ve yapılan hukuksuzluklar nedeniyle terfisinin önü kesilmek istenen Kurtoğlu, söz konusu dosyadan beraat etti ancak generalliğe yükselemedi. Davanın açıldığı yıl Kurtoğlu'nun yerine Tuğgeneralliğe Hamza Celepoğlu yükseldi. Celepoğlu, 19 Ocak 2014'te MİT TIR'larının Adana'da durdurulması emrini vermişti.

YILLAR SONRA GELEN TERFİ

15 Temmuz kanlı kalkışmasının ardından TSK'daki FETÖ'cülerin tasfiyesi için düğmeye basıldı. Başlatılan darbe girişimi soruşturması kapsamında 5 bin civarında asker tutuklanırken, OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile de 3 bin 73 asker ihraç edildi. Bunun yanı sıra ihraç edilenlerin yerlerine de yeni atamalar ve terfiler yapıldı. İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığınca açıklanan terfi listesinde, tuğgeneral rütbesine yükselen 9 albayın arasında Hüseyin Kurtoğlu da bulunuyordu. Söz konusu kararname ile FETÖ'nün önünü kestiği Kurtoğlu, yıllar sonra general olabildi. Kurtoğlu, FETÖ'cü kalkışmanın ardından İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı'na görevine atanmıştı.

Hüseyin Kurtoğlu kimdir?

Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, 1962 yılında İstanbul'da doğmuştur. İlk ve Ortaöğretimini İstanbul Gültepe'de tamamlamış, 1977 yılında Işıklar Askeri Lisesi'ne, 1981 yılında Kara Harp Okulu'na girmiş, 30 Ağustos 1985 yılında Jandarma Teğmen olarak mezun olmuştur.

1986 yılında Tuzla Piyade Okulu'nda, 1987 yılında Jandarma Subay Okulu'ndaki eğitimini müteakip sırasıyla; 1987-1988 yılları arasında Silvan 10ncu J.Eğt.A.K.lığında Tk.K.lığı, 1988-1990 yılları arasında Yüksekova 2nci J.Snr.Tb.5nci J.Snr.Bl.K.lığı, 1990-1992 yılları arasında İzmir-Aliağa,1992-1994 yılları arasında Siirt Eruh İlçe J.K.lıkları, 1994-1996 yılları arasında J.Loj.K.lığı J.Poligon Bl.K.lığı görevlerinde bulunmuştur.

1996 yılında kazandığı Kara Harp Akademisi'nden 1998 yılında Kurmay Subay olarak mezun olmuş, 2000 yılında Silahlı Kvvetler Akademisi eğitimini tamamlamıştır.

J.Kur.Alb.Hüseyin Kurtoğlu,2 1998-2002 yıllarında J.Eğt.K.lığında Eğt.Öğt.Pl.Ş.Md.lüğü,2002-2003 yıllarında Diyabakır J.Blg.K.lığı Hrk.Asyş.Eğt.Şb.Md.lüğü, 2003-2005 yıllarında J.Gn.Klığıİstihbarat Başkanlığı'nda Bölücü Faaliyetler Ş.Md.lüğü, 2005-2007 yıllarında Aydın J.Blg.K.lığı Kurmay Başkanlığı görevini yürütmüş olup 2007 yılında 116ncı J.Eğt.A.K.lığı görevine atanmıştır.
Hüseyin Kurtoğlu Fransızca bilmektedir.

Kaynak: www.son.tv


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber