İleri saat uygulamasına ilişkin karar yayımlandı

Cumhurbaşkanı kararıyla, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasına her sene devam edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2018 08:41, Son Güncelleme : 02 Ekim 2018 09:50
İleri saat uygulamasına ilişkin karar yayımlandı

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan ileri saat uygulamasının devam ettirilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararında, gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT+3) her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Kararla, yaz saati uygulanması hakkındaki 23 Ekim 2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi.

Söz konusu kararın yürürlüğe konulmasına, 697 sayılı "Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun"un 2'nci maddesi gereğince karar verildi.

ANKETE KATILIN

İleri saat uygulamasının yıl boyunca devam edecek olmasını;


Karar Sayısı: 139
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan ileri saat uygulamasının devam ettirilmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 697 sayılı Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanunun 2 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.
1 Ekim 2018

Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI

1/10/2018 TARİHLİ VE 139 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ KARAR

İleri saat uygulaması
MADDE 1- (1) Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT+3), her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır.

Yürürlükten kaldırılan düzenleme
MADDE 2- (1) Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulanması hakkındaki 23/10/2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük
MADDE 3- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 4- (1) Bu Karar hükümlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yürütür.

ANKETE KATILIN

İleri saat uygulamasının yıl boyunca devam edecek olmasını;

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber