Şahin: Sandık, gece yarıları bildirisi istemiyoruz diye haykırmalı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Haziran 2007 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa SERTER- Sefa KARACAN/ALANYA (Antalya), (DHA)

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 22 Temmuz'da da vatandaşın konuşacağını belirterek, ?Oylar, sandıktan çıkarken şunu haykırmalıdır, ?Biz, bu ülkede tam demokrasi istiyoruz, gece yarıları bildirileri istemiyoruz'. Anayasa 20 yıldır değişmedi. Bu anayasayla üç cumhurbaşkanı seçti meclis. Ama dördüncüsünü seçerken, faul yaptılar. ?Biz, faul istemiyoruz' diye haykıracaksınız'' dedi.

AKP'nin Antalya 1'inci sıra milletvekili adayı gösterdiği Mehmet Ali Şahin, partisinin Alanya'daki seçim bürosu açılışına katıldı. Kendisine gösterilen ilgiden memnun olan Şahin, konuşma yapması için hazırlanan kürsünün arkasına koydurduğu sandalyenin üzerine çıkarak, partililere seslendi. Akşam ezanının okunması sırasında konuşmasına ara veren Şahin, kürsünün yanındaki çocuklarla sohbet etti.

CARLOS İYİ TRANSFER Partisinin Alanya'daki seçim bürosunun açılış kurdelesini kesen Şahin, burada soruları yanıtladı. Törenin ardından Alanya Fenerbahçeliler Derneği'nin düzenlediği Şampiyonluk Gecesi'ne katılacağını söyleyen Şahin, tüm spor kulüplerinin kendisine eşit yakınlıkta ve eşit uzaklıkta olduğunu vurguladı. Şahin, her spor takımının davetine spordan sorumlu bakan olarak gittiğini kaydetti. Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dileyen Şahin, ?Eğer orada başarılı olamazsa Galatasaray gibi UEFA Kupası'nı almasını temenni ederim. Roberto Carlos Fenerbahçe için iyi bir transfer oldu. Ülkemizin tanıtımına da ciddi bir katkı sağlamıştır'' diye konuştu.

GECE YARISI BİLDİRİSİ

Bakan Şahin, şimdi siyasetçilerin konuştuğunu, 22 Temmuz'da ise halkın oylarıyla konuşacağını kaydederken, Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan bildiriye atıfta bulunup şunları söyledi:

?Şimdi, her siyasi partinin adayları gelecek, konuşacak. Sizler de onları dinleyeceksiniz. Biz medeni insanlarız. Her siyasi partiye, her görüşe saygı duyacağız, herkesi dinleyeceğiz. 22 Temmuz'a kadar biz konuşacağız, 22 Temmuz'da siz konuşacaksınız. Nasıl konuşacaksınız? Oylarınızla konuşacaksınız. Oy konuşur mu? Siz isterseniz konuşur. Konuşturacaksınız. Oylar, sandıktan çıkarken şunu haykırmalıdır, ?Biz, bu ülkede tam demokrasi istiyoruz, gece yarıları bildirileri istemiyoruz.' Anayasa 20 yıldır değişmedi. Bu anayasayla üç tane cumhurbaşkanı seçti meclis. Türkiye'de siyasi istikrar devam etmeli. Buna bağlı olarak ekonomik istikrar da devam etmeli. Oylar bu sandıktan çıkarken, ?istikrar' diye haykırmalı. Bunları başaracağınıza inanıyorum.''

MUHALEFETE TERÖR TEPKİSİ

?Terör sorununu çözmek devletin sorunudur, partinin sorunu değildir'' diyen Şahin, hükümetlerin görevinin ise, terörle mücadelede güvenlik güçlerine her türlü ihtiyacını karşılamak olduğunu söyledi. Konuşmasında muhalefet partilerinin terörle ilgili açıklamalarına değinen Şahin, ?Ben gelir gelmez 15 gün içinde terörü bitiririm' diyenlere inanıp inanmamayı halkımızın taktirine bırakıyorum. Terör örgütünü ve eylemlerini kumanda gücüyle mi temizleyecekler. Düğmeye basınca duracak, basınca devam edecek. Bu tür popülist değerlendirmeleri ciddiye almıyorum. Terörle mücadele her şekilde devam edecektir'' dedi.

GÜLE OYNAYA OPERASYON OLMAZ

Türkiye'nin Kuzey Irak'a yapacağı sınır ötesi operasyonu değerlendiren Şahin, askeri operasyonların ulu orta konuşulmadığını belirterek, ?Bunlar kahve sohbetlerine konu olamaz. Devletimizin gizlilik dereceli işleridir. Nereye ne zaman operasyon yapılacağı gizli tutulur. Yapıldıktan sonra bazılarının hatta halkımızın haberi olur. Çünkü güle oynaya, davul çalarak operasyon yapılmaz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber