İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB, Proje Okulunda, yargı kararına aykırı hareket ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı, proje okullarına öğretmen atamasında, yayınlanmış olan yargı kararına aykırı hareket ediyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Şubat 2019 09:35, Son Güncelleme : 07 Şubat 2019 21:38
MEB, Proje Okulunda, yargı kararına aykırı hareket ediyor

...

Proje okullarına öğretmen atanmasına ilişkin olarak yargı kararı söz konusu idi. Tıklayınız.

Kararda, duyuruya çıkılmaksızın yapılacak atamaların doğru olmayacağı, yönetici görevlendirmesi ve öğretmen ataması yapılırken mutlaka herkesin bilgi sahibi olacağı şekilde duyuruya çıkılması gerektiği yer almaktadır.

Danıştay'ın bu kararına rağmen bakanlıkça bir düzenleme yapılmamıştır. Kararın henüz bakanlığa tebliğ edilmediği konuşulmakta ise de kamuoyunda paylaşılmış bir karar söz konusu olduğuna göre düzenleme yapılması duyuruya ona göre çıkılması kaçınılmazdır.

Bakan Ziya SELÇUK'un yargı kararlarının uygulanması noktasında hassas olduğunu biliyoruz. Örneğin Atatürkçülük konularının zümre ve öğretmenler kurullarında görüşülmesi, okullarda milli bayram kutlamalarının yeniden mevzuata girmesi düzenlemeleri bir sendikanın davasında çıkan kararlar neticesinde olmuştu.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü kendisine bağlı proje okullarına atamak istediği öğretmenler için bir yazı yayımlamıştır. 08.01.2019 tarih ve E.523330 sayılı yazı.

Tekliflerin 29 Mart 2019 tarihine kadar yapılması istenen yazıda bir de teknik hata vardır.

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program Ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde 06/07/2018 tarihinde değişiklik yapılmıştı.

"GEÇİCİ MADDE 2 - (Ek:RG-6/7/2018-30470)

(1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte müdür başyardımcısı olarak görev yapanların yöneticilikleri, dört yıllık yöneticilik görevlerinin bitiminde sona erer. Eğitim kurumunun bağlı bulunduğu genel müdürlükçe belirlenen kriterlere göre görevinde başarı gösteren müdür başyardımcılarının görev süresi, istemeleri halinde müdür yardımcısı olarak dört yıl daha uzatılabilir.

Mevcut öğretmenlerin görev süresi

GEÇİCİ MADDE 3 - (Ek:RG-6/7/2018-30470)

(1) Proje okullarında görev yapmakta olan öğretmenlerin görev süreleri, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle başlar."

Şeklinde geçici maddeler eklenmişti.

Bu maddelerden de anlaşılacağı üzere bu okullarda çalışan yöneticilerin geçmiş dönem yani değişikliğin yayımlanmasından önceki dönemdeki süreleri de 4 yıllık süre hesabında hesaba katılacak fakat öğretmenler için bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih milat kabul edilerek 4 yıllık görev süresi hesabı buna göre yapılacaktır.

Durum böyle olduğu halde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü yazısında "söz konusu okullarda göre süresini dolduran yöneticiler ve öğretmenler" den bahsedilmektedir. Oysa ki değişikliğe göre bu yıl görev süresinin dolduran öğretmen bulunmamaktadır.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün yazısını geri çekmesi ve yargı kararına uygun düzenleme sonrasının beklenmesi en yerinde karar olacaktır diye düşünüyoruz.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber