İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Rehber öğretmenlerin geçici görevlendirilmesi nasıl olur?

Rehberlik öğretmenlerinin norm kadrosunun bulunduğu okulun dışında yapılacak geçici görevlendirmelere ilişkin planlamanın, "Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Danışma Komisyonu" tarafından yapılması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Mart 2019 00:05, Son Güncelleme : 30 Mart 2019 09:24
Rehber öğretmenlerin geçici görevlendirilmesi nasıl olur?

Rehberlik hizmetlerinin sunumunda süreklilik esastır. Ancak eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, eğitim öğretim kurumlarında yürütülen rehberlik hizmetlerinin yaygınlaştırılması, her okula her öğrenciye ulaştırılması, hizmetlerin daha etkili ve verimli hale getirilerek sunulması amacıyla;

Milli Eğitim Bakanlığı 2005/95 Nolu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Geliştirilmesi Genelgesi ve Milli Eğitim Bakanlığı 2004/65 Nolu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Geliştirilmesi Genelgesi yayınlanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı 2004/65 Nolu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Geliştirilmesi Genelgesihükümleri doğrultusunda öğrenci sayıları dikkate alınarak illerin A, B ve C tipi şeklinde tanımlanacağı ve bu kapsamda rehberlik hizmetlerinin hangi koşullarda verileceğine ilişkin planlamaların yapılacağı ifade edilmektedir. Buna göre görevlendirmeler daha çok B tipi illerde yapılacak olup rehberlik öğretmenlerinin norm kadrosunun bulunduğu okulun dışında ulaşım-çalışma ortamı dikkate alınarak ikinci bir okulun rehberlik hizmetlerini planlaması ve koordinasyonu görevinin verilmesi karar altına alınarak, buna ilişkin çalışma usul ve esasları adı geçen komisyon tarafından belirlenmektedir.

Bu doğrultuda yapılacak görevlendirmelerde ilin öğrenci sayısı açısından hangi kategoride olduğu ve görevlendirmelere ilişkin bütün planlamanın "Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Danışma Komisyonları" tarafından yapılacağı ilgili Genelgelerde belirtilmektedir. İş ve işlemlerin söz konusu hükümler doğrultusunda yürütülmesi gerekmektedir.

Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün aşağıdaki yazısı bulunmaktadır.

İşte o yazı;

Bu yazıya göre; rehberlik öğretmenlerinin norm kadrosunun bulunduğu okulun dışında ulaşım-çalışma ortamı dikkate alınarak ikinci bir okulun rehberlik hizmetlerini planlaması ve koordinasyonu görevinin verilmesinin karar altına alınması, buna ilişkin çalışma usul ve esasları "Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Danışma Komisyonu" tarafından belirlenmektedir.

Rehberlik öğretmenlerinin norm kadrosunun bulunduğu okulun dışında yapılacak geçici görevlendirmelere ilişkin planlamanın, "Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Danışma Komisyonu" tarafından yapılması gerekmektedir.

"Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Danışma Komisyonu" tarafından yapılmayan Samsun ilinde rehber öğretmenlerin geçici görevlendirmeleri iptal edilmiştir.

İşte o belgeler;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber