Ak Partili vekilin uyarısı sonrasında İsmail Saymaz twitini aildi

AK Parti'nin genç milletvekili Rümeysa Kadak ile İsmail Saymaz arasında "1212 No'lu sandık" diyaloğu yaşandı. Kadak'ın uyarısı ile İsmail Saymaz, paylaştığı yanlış bilgiyi düzeltti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2019 17:38, Son Güncelleme : 03 Nisan 2019 17:50
Ak Partili vekilin uyarısı sonrasında İsmail Saymaz twitini aildi

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul'da belediye başkanlığı yarışını kimin kazandığı hala belirsizliğini koruyor.

AK Parti'nin geçersiz oyların sayılması yönündeki itirazları ve Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması yönündeki İl Seçim Kurulu kararını kaldırmasının ardından, ilçe seçim kurulları harekete geçti.

İstanbul'da 15 ilçede geçersiz oylar, 3 ilçede ise tüm oylar yeniden sayılıyor. Sayım işlemi tamamlandığında seçimi kimin kazandığı netlik kazanacak.

1212 NO'LU SANDIK TARTIŞMASI

Diğer yandan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, itirazlarla ilgili açıklamasında "1212 nolu" sandığı işaret etmiş ve Binali Yıldırım'ın 131 oyunun tutanakta Ekrem İmamoğlu'na yazıldığını belirtereki bu sandığa itiraz edeceklerini açıklamıştı.

Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz ise sosyal medyada bir açıklama yaparak, AK Parti'nin usülsüzlük iddiasının delili olarak gösterdiği Bağcılar'daki 1212 numaralı sandığa itiraz etmediği öne sürdü.

Saymaz konuyla ilgili, "İktidar yanlısı gazetelerde ve hesaplarda, hile iddiasının delili olarak Bağcılar 1212 numaralı sandık sonuçları gösteriliyor. Fakat Bağcılar İlçe Seçim Kurulu'nun dün 15 ve 16 sayılı kararıyla yeniden oylarını hesaplandığı sandıklar arasında 1212 yok. AKP itiraz bile etmemiş" ifadelerini kullandı.

Ancak İsmail Saymaz, bu konuda yanlış bilgilendirildiğinin ortaya çıkması ile o mesajını sildi.

RÜMEYSA KADAK'TAN İSMAİL SAYMAZ'A NAZİK MESAJ

Bu noktada, gerçeği yansıtmayan iddianın sosyal medyada daha fazla yayılmaması ve manipülasyonlara alet edilmemesi için AK Parti İstanbul milletvekili Rümeysa Kadak devreye girdi.

Sosyal medyada İsmail Saymaz'a ithafen, " Merhaba İsmail Saymaz Bey, sanırım yanlış bilginin farkına varıp tweeti silmişsiniz fakat gören on binlerce insan için düzeltme yapmak isterim. 1212 Nolu sandığa itiraz dün yapıldı, tweeti attığınızda karar verilmişti.
4 gündür aralıksız Bağcılar'dayız. Bir sorunuz olursa bana ulaşabilirsiniz :)" mesajını paylaştı.

Saymaz ise hatasını kabul ederek, AK Parti'nin genç milletvekiline, "Evet, Rümeysa hanım. Benim de gözümden kaçtığı için paylaşmıştım. Fark ettiğim an hatalı bilgi dolaşıma girmesin ve spekülasyona yol açmasın diye tweeti sildim. Düzelti için teşekkür ederim." karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber