İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türk markalara talep arttı

Türkiye, 2018'in ilk 10 ayında 94 milyon dolarlık gümüşten mamul mücevher ihracatı yaptı. Bu dönemdeki toplam mücevher ihracatımız ise 4 milyar dolar oldu. Yurt dışından Türk markalarına talep artışı olduğuna dikkati çeken Sezgin Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sezgin, gözde pazarlarının Orta Doğu ve AB olduğunu kaydetti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Nisan 2019 06:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Türk markalara talep arttı

60 yılı aşkın bir süredir gümüş ve değerli madenlerden takı üreten Sezgin Grup, yurt içi ve yurt dışında çeşitli kanallar ile satış yapıyor. Sezgin Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sezgin ile hem kendi markalarını hem de sektördeki gelişmeleri konuştuk. Sektördeki deneyimlerini mağazacılık alanında da hissettirmek için 2004 yılında So CHIC markasını kurduklarını belirten Hakan Sezgin, firmanın yurt içinde 57; yurt dışında ise Kıbrıs'ta 2, Nahçıvan ve İran'da 1'er olmak üzere toplamda 4 mağazası bulunduğunu söyledi.

DOĞU'DA ALTIN ÖNEMLİ

Gelişmiş ülkelerde kadının tercih ettiği maden gümüşken, doğu ülkelerinde altın olduğuna dikkati çeken Sezgin, "Altının tercih edilmesinin en önemli nedeni, doğu ülkelerinde yaşayan kadınların birçoğunun ekonomik özgürlüğe sahip olmaması. Bu nedenle altını bir yatırım aracı ve güvence kaynağı olarak satın alıyorlar" diyor. Girişimcilerinden en büyük beklentilerinin, So CHIC markasının imajını tüketicilere doğru aktaracak vizyona sahip olmaları gerektiğini kaydeden Sezgin, "Yurt dışından Türk markalarına yönelik bir talep artışı söz konusu. Franchising yönteminde bizim için en gözde pazarlar Orta Doğu ve Avrupa. Hedeflerimiz bu bölgelerde büyümek. Balkan ülkeleri, Orta Avrupa ve Katar ile iletişim halindeyiz" dedi. Gelişmiş ülkelerdeki modern kadınların buna ihtiyacı olmadığını savunan Sezgin, "Çalışan kadınlar, günlük kıyafetleriyle kombin yapabileceği farklı tasarımlarda takılar istiyor" ifadelerini kullandı.

2018'DE %45 BÜYÜDÜK

2018 yılında 1'i yurt dışında olmak üzere toplamda 3 yeni mağazayı müşterileriyle buluşturdukları bilgisini paylaşan Sezgin, "Yılın ilk 9 ayı bizim açımızdan oldukça olumlu geçti. 2018 yılını yüzde 45 büyüme ile kapattık. Perakendenin hareketlendiği özel günlerde mağazalarımız en yoğun günlerini yaşadı" dedi.

10 AYDA 4 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Takı pazarı hacminin günden güne büyüdüğünü ifade eden Sezgin, özellikle hediye arayışında olanların en çok tercih edilenin gümüş takılar olduğunu belirtti. Durgunluk dönemlerinde odaklanılması gereken en önemli konunun katma değerli ürünler üretmek olduğunu bildiren Sezgin, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye mücevher tasarımı anlamında çok köklü bir geçmişe sahip. Mücevher İhracatçıları Birliği verilerine göre 2018 Kasım'a kadar ki dönemde gümüşten mamul mücevher ihracatı 94 milyon dolara yükseldi. Türkiye'nin bu dönemdeki toplam mücevher ihracatı ise 4 milyar dolar." Sezgin, İhracattaki paylarını artırmayı hedeflediklerini de aktardı.

Arzu Kurum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber