İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tunç Soyer, KHK ile ihraç edilenleri zabıta olarak alabilir mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, dün yaptığı açıklamada yer alan "Biz KHK ile atılmış öğretmenleri zabıta olarak alacağız. Zabıtanın öğretmen olması, belediye ve vatandaş arasında bambaşka bir ilişki yaratacak" şeklindeki sözlerinin hayata geçirilmesi mümkün değildir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Nisan 2019 09:15, Son Güncelleme : 10 Nisan 2019 18:27
Tunç Soyer, KHK ile ihraç edilenleri zabıta olarak alabilir mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün İzmir Kitap Fuarı'nda 'Nasıl bir yerel yönetim? Nasıl bir İzmir?' konulu söyleşiye katılmış ve ''Biz KHK ile atılmış öğretmenleri zabıta olarak alacağız. Zabıtanın öğretmen olması, belediye ve vatandaş arasında bambaşka bir ilişki yaratacak'' şeklinde sözler söylediği iddia edilmektedir.

Bu sözler tam olarak bu şekilde söylenmiş midir bilmiyoruz zira buna dair bir video kaydı bulunmamaktadır.

Ülkemizde FETÖ hala terör örgütü olup, bir belediye başkanınca, terör örgütüne üyelikten dolayı atılanları istihdam edeceğini ifade etmek, ceza kanunları açısından da suç oluşturabilir.

Diğer taraftan, ihraç KHK'larında tam olarak şu hüküm yer almaktadır:

"Birinci fıkra gereğince kamu görevinden çıkarılan kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın rütbe ve/veya memuriyetleri alınır ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmezler; bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemezler, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemezler;"

KHK'lar daha sonra TBMM'de kanuna dönüşmüş olup, bu hükümler durdurduğu sürece KHK ile ihraç edilenlerin belediye gibi bir kamu kurumunda istihdam edilmesi mümkün değildir.

Bu bağlamda, Tunç Soyer'in ifade ettiği sözlerin hayata geçmesi kanunen mümkün değildir.

Tunç Soyer: İhraç edilen öğretmenleri zabıta olarak alacağız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber