İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Beden eğitimi öğretmenleri e-okula veri girecek

Beden eğitimi ve spor dersi öğretmenleri tarafından; mekik, şmav, otur-uzan esneklik ölçümü, vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümlerinin yapılarak yapılan ölçümlerin eksiksiz olarak e-okul "Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi" modülüne girilecek.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Nisan 2019 14:23, Son Güncelleme : 22 Nisan 2019 14:25
Beden eğitimi öğretmenleri  e-okula veri girecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerimize uygulanan "Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi" programı; beden eğitimi dersi müfredatında fiziksel etkinliklere katılım için gerekli fiziksel becerileri oluşturmayı, öğrencilerde fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmayı, sağlıklı bir yaşam tarzı sağlayan bireysel farkındalık için bilgi, beceri ve tutum geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Bahse konu program; resmi ve özel okul ayrımı yapılmaksızın bütün ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin beden eğitimi ve spor dersi öğretmenleri tarafından eğitim ve öğretim yılı başında (15 Eylül-15 Ekim) ve sonunda (15 Nisan-15 Mayıs) olmak üzere yılda iki kez uygulanması gerekmektedir. Uygulamada; mekik, şınav, otur-uzan esneklik ölçümü, vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümlerinin e-okul modülüne girişini kapsamaktadır.

İşte o yazı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber