MEB hizmet içi faaliyetlerine başvuruda yaşanan 3 sorun

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlere yönelik düzenlemiş olduğu faaliyetlere başvuruda sorunlar yaşanmakta olup, "Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü"nün yaşanan sorunların çözümü için tedbir alması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Temmuz 2019 11:31, Son Güncelleme : 23 Temmuz 2019 11:34
MEB hizmet içi faaliyetlerine başvuruda yaşanan 3 sorun

MEB'in öğretmenlere yönelik hizmetiçi eğitim faaliyetlerine başvurular MEBBİS üzerinden yapılmaktadır.

Başvurularda öğretmenlere yıl içinde 5 başvuru hakkı tanınmıştır. 5 başvuru hakkını kullanan öğretmene yeni bir başvuru hakkı tanınmamaktadır.

Buraya kadar sistem doğru işliyor gibi görünse de çok ciddi bir sorun vardır.

Bilindiği gibi özellikle merkezi faaliyetler sınırlı sayıdadır ve başvuruları sistem üzerinde tüm birimlerden geçip onaylananan öğretmen sayısı çok çok azdır. Mesela bir merkezi faaliyete 6 binden fazla öğretmen başvuruyor ama sadece 200 öğretmen kabul ediliyor.

Bu kendi içinde bir sorunken bir başka sıkıntı 5 tercih hakkını kullanmış ama hiçbir başvurusuna kabul edilmemiş öğretmene yeni başvuru hakkı verilmemekte, MEBBİS'in ilgili modülünde "yıl içinde beş başvuru hakkınızı kullandığınız için yeni başvuru yapamazsınız" gibi bir uyarı çıkmaktadır.

Öğretmen zaten hiçbir başvurusuna kabul edilmemişken yeni bir başvuruyu engellemek ve zaten merkezi faaliyete katılma hakkı elde edememiş öğretmeni yeni başvuru için bir yıl gibi süreyle bekletme cezası vermek anlaşılır gibi değildir.

Bakan Ziya Selçuk, öğretmenlerin böyle faaliyetlerle kendilerini geliştirmelerini beklerken, öğretmenler de Bakanlık yetkililerinin hem hizmetiçi eğitim faaliyetlerinden yararlanacak öğretmen sayısını artıracak tedbirleri almasını hem de beş başvuru hakkı nedeniyle oluşan mağduriyeti gidermesini bekliyor.

Başvuru sayısının kısıtlanması yerine bir yıl içinde katılım sağlanabilecek hizmet içi eğitim sayısında kısıtlamaya gidilmesi daha gerçekçi bir yaklaşım olacaktır.

Ayrıca yıl içinde bütçe yetersizliği gibi gerekçelerle hizmet içi eğitim programlarının iptal edilmesi uygulamaları ile hizmet içi eğitime kısa bir süre kala resen hizmet içi eğitim görevlendirmelerine son verilmelidir.

Dile getirilen sorunların Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Nezir Gül tarafından dikkate alınmasını umuyoruz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber