İdari personele naklen tayin hakkı için kanun teklifi verildi

Üniversitelerde görev yapan 657 sayılı Kanuna tabi idari personele naklen tayin hakkı verilebilmesi için TBMM'ye kanun teklifi verildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Temmuz 2019 14:00, Son Güncelleme : 24 Temmuz 2019 09:57
İdari personele naklen tayin hakkı için kanun teklifi verildi

Yakından takip edenlerin bildiği gibi, Memurlar.net olarak yükseköğretim kurumlarında görev yapmakta olan idari personelin naklen tayin mağduriyeti ile ilgili birçok kez gündeme getirdiğimiz haberlerde sorunları ayrıntılı olarak anlatmış, hatta bazı çözüm yollarını da muhataplarına önermiştik.

Bazı haberlerimiz;

1- "Üniversitelerde İdari Personel İhtiyacı Artıyor" konulu 08 Ekim 2016 tarihli haber için TIKLAYINIZ.

2- "Bütçe Kanunu Yayımlanmadan Üniversitelerin İdari Personel İhtiyacına Dair Öneri" konulu 11 Kasım 2016 tarihli haber için TIKLAYINIZ.

3- "İdari Personelin Üniversitelerarası Tayini İçin Düzenleme Şart" konulu 04 Nisan 2018 tarihli haber için TIKLAYINIZ.

4- "Üniversitelerde Tayin Sorununu Kim Çözecek" konulu 05 Kasım 2018 tarihli haber için TIKLAYINIZ.

Aradan geçen üç yıla aşkın sürede bürokrasi sorunun farkına varmış olsa bile halen bir yasal düzenleme yapmadı diye içten içe sitem ederken, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan Kanun Tekliflerini incelediğimizde İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin YOKUŞ tarafından 10 Temmuz 2019 tarihinde sunulan "Yükseköğretim Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi" ile en azından sorunun siyasi bir grup tarafından çözüme kavuşturulması amacıyla girişimde bulunması bizi son derece mutlu etti.

Kanun teklifi incelendiğinde; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 65 inci maddesine eklenecek "Yükseköğretim ve üst kuruluşlarında memur, bilgisayar işletmeni, VHKİ, teknisyen, tekniker, hizmetli unvanlı kadrolarda görev yapan personelin tayin ve nakil işlemleri ile ilgili hususlar" ibaresi ile Yükseköğretim Kuruluna bu konuda yönetmelik çıkarma yetkisi verilmesi önerilmiştir.

Yapılan bu teklifin farklı siyasi kesimlerce desteklenerek bir an evvel kanunlaşması üniversitelerde görev yapmakta olan idari personelin sorunlarının çözümü için büyük önem arz etmektedir. Yasanın verdiği yetkiyle hazırlanacak yönetmelikle aile birliği, sağlık mazereti, eğitim mazereti gibi birçok farklı konu ele alınarak geciken mağduriyetler giderilebilecektir.

Bu açıdan, Türkiye Büyük Millet Meclisine verilen bu kanun teklifi fırsat bilinerek konunun tüm siyasi kesimler, tüm sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarınca sahiplenilmesi sayıları artık 150 bini bulan idari personelin naklen tayin hakkının yasal düzenleme ile en kısa sürede verilmesi için elzemdir...

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber