İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS Öğretmenlik sınav sonuçları 1 yıl geçerli olmasını isteyen adaylar ne yapmalı?

KPSS Öğretmenlik sınav sonuçlarının iki yıl geçerli olmasını öngören hükmün iptali için ya dava açılmalı da Kamu Denetçiliği kurumuna başvurulmalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Eylül 2019 00:02, Son Güncelleme : 03 Eylül 2019 09:39
KPSS Öğretmenlik sınav sonuçları 1 yıl geçerli olmasını isteyen adaylar ne yapmalı?

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl, Ağustos ayında, KPSS Öğretmenlik sınav sonuçlarının 1 geçerli olmasını öngören hükmü değiştirmişti. Yapılan düzenlemeyle, KPSS öğretmenlik sınav sonuçlarının geçerlilik süresi 2 yıla çıkarılmıştı.

Memurlar.net'te, 2018 yılının Ağustos ayında yapılan değerlendirmede, her yıla ait sınavların zorluk derecesi, soru ağırlıkları farklı olduğu için, maddede yapılan bu değişikliğin doğru olmadığına vurgu yapılmıştı. Gerçekten de sınavların zorluk deresi farklı olduğu için yapılan bu değişikliğe anlam vermek mümkün değildir.

Ancak, o dönem adayların bu konuya yeterince ilgi göstermemesi nedeniyle, bir sonuç alınamamıştır.

Bugün için, bu düzenleme halen, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik'in 11. maddesinde yer almaktadır. Burada adaylara iki yol öneriyoruz.

1- Önce MEB'e Cimer üzerinden başvuru yaparak bu düzenlemenin değiştirilmesi talep edilmeli, MEB'in verdiği olumsuz cevaptan sonra https://www.ombudsman.gov.tr/basvuru-formu/ adresinden Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru yapılmalıdır.

2- 15.8.2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik düzenlemesinin iptali için, bir avukat aracılığıyla, Danıştay nezdinde dava açılmalıdır.

Diğer taraftan, bu süreçlerin sonuçlanması en az 1 yılı bulabilecektir. Sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla, bir bakanlığın geçen yıl yaptığı düzenlemeyi bu yıl iptal etmesi mümkün değildir.

Bu tür olaylara ilkesel olarak yaklaşılması gerekmektedir. Yani "bu düzenlemenin iptal edilmesi 1 yılı bulur, ben yararlanamam" denilmemeli, başkaları dahi yararlanacak olsa gerekli süreçler yürütülmelidir. Bu sorun 2020 yılında çözülmezse, MEB'in keyfi gelene kadar uzun yıllar devam edebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber