İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

GSM firmaları sınıfta kaldı

İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından büyük korku yaşandı. Vatandaşların depremin hemen ardından yapmak istedikleri ilk şey telefonlar üzerinden iletişim kurmaya çalışmak oldu. Ancak bu süreçte GSM firmaları uzun süre hizmet veremedi. Bu sorun; olası bir büyük felakette GSM firmalarının servis sağlarken yaşayacağı sıkıntılar ve milyonlarca vatandaşın iletişiminin kopması gibi bir felaket senaryosunu gözler önüne serdi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Eylül 2019 23:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
GSM firmaları sınıfta kaldı

İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar ilk şoku atlattı. Resmi kurumlardan yapılan açıklamalara göre can kaybının yaşanmaması belki de en büyük teselli.

Ancak deprem sonrasında yaşanan bazı aksamalar, beklenen Büyük İstanbul Depremi sırasında yaşanması muhtemel sorunlara da ayna tuttu.

Depremin ardından telefonla iletişim kurulamadı

  • Merkez üssü Silivri olarak belirlenen ancak İstanbul'un genelinin yanı sıra çevre illerden de hissedilen depremin ardından vatandaşların ilk olarak elleri cep telefonuna gitti.
  • Ancak depremin hemen ardından servis sağlayıcıları fark etmeksizin tüm telefonlarda iletişim sağlanamadı. Depremin ardından telefonla konuşmak imkansız bir hal alırken, bir süre sonra ise internet kullanıma açıldı.
  • Milyonlarca vatandaş bu süreçte ne yakınlarından haber alabildi, ne de kendi yakınlarına mevcut durum ve konumlarıyla ilgili bilgi verebildi.
  • Türk Telekom depremden bu yana hizmet veremiyor!

    Vatandaş isyan etti

    Bu durum, İstanbul'da beklenen ve ciddi bir yıkıma neden olacağı öne sürülen büyük depremin öncesinde yeni ve çok önemli bir sorunu daha gündeme taşıdı. Öyle ki büyük bir depremde insanların ne birbirleriyle ne de olası bir acil durum için ilgili kurumlarla iletişim kuramayacağı ortaya çıkmış oldu.

    Konuyla ilgili kimi GSM firmaları 'depremin ardından yaşanan yoğunluk nedeniyle kesintiler yaşanmakta' bilgisini paylaşırken, sosyal medyada çok sayıda vatandaş para vererek satın aldıkları iletişim hizmetinin kendilerine en çok gerektiği yerde alamadıklarını belirterek tepki gösterdi.

    İstanbul'daki depreme dair bazı detaylar

    İstanbul'da saat 14:00'te meydana gelen depremin büyüklüğü 5.8 olarak ölçüldü. Depremin merkezi Silivri açıkları olarak kayıtlara geçti. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.0 olarak açıkladı. İstanbul'da saat 13.59'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından 4.0, 3.3, 2.6, 4.1, 3.1 ve 3.2 büyüklüğünde 6 deprem daha oldu. Deprem nedeniyle Avcılar Merkez Cami'nin minaresi yıkıldı. Bakırköy Adalet Sarayı'nın duvarlarında çatlaklar oluştu.

    Sertaç Aksan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber