İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dolar yatırımcısının yanlış bildiği 12 nokta!

Emlak uzmanı Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dolar yatırımcısının dolara fazla bel bağlamaması gerektiğini vurguladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ekim 2019 14:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Dolar yatırımcısının yanlış bildiği 12 nokta!

Emlak uzmanı Tebernüş Kireçci (@TebernKireci) sosyal medya hesabından yaptığı bilgi seli paylaşımında, dolar yatırımcılarına yönelik 12 maddelik bir açıklama yaptı. İşte açıklamalar

Dolar yatırımcısının yanlış bildiği 12 nokta!

1) ABD dolarının bugün olması gereken seviye 4.5 TL civarı. Türkiye ABD'li papazı vermedi. Fırtına koptu. 14 ay önce 7 TL seviyesine dayandı.

2) Bugün ise ortalama 6 TL'nin altında işlem görüyor. Barış Pınarı Harekatı ile biraz alevlense de saman alevi olarak kabul edin. Kalıcı olmaz.

3) Türkiye'de ekonomi yönetimi düşük kura sıcak bakmıyor. Halkın gözünde ekonomideki başarı dolara göre fiyatlandığı için yüksek kura da sıcak bakmıyor. Dolar olağanüstü koşullar olmazsa bu seviyelerde seyreder.

4) Türkiye geçen yılki maruz kaldığı döviz operasyonundan sonra swap piyasasında ciddi önlemler aldı. TL'ye vuran fon yöneticisi ve bankacıların eli yandı. Hem de öyle böyle el yanma değil. Yakın zamanda TL ile oynayamazlar. TL'yi duydukları an kimyaları bozuluyor:)

5) Dünyada büyük finansal oyuncularla anlaşıldı. Bunu nereden biliyoruz. 2.5 milyar dolarlık otomotiv yatırımından. Yatırımların devamı gelecek.

6) Faizlerin düşmesini Avrupalı kreditör bankalar istiyor. Yüksek faizle verdikleri krediyi tahsil edemeyeceklerini anladılar.

7) Şu an piyasada doları yerli yatırımcı alıyor. Eski ekonomi yöneticilerinin, ekonomistlerin ve youtuberların sözüne itibar ederek. Gerçekleri anladıklarında alımı keserler. Bir de satışa geçerler. O zaman dolardaki düşüşü ekonomi yönetimi bile durduramaz.

8) Türkiye'nin borç ödemeleri var. Bu doğru. Ama bu ödemeler Ayşe Teyze'nin, Mehmet Amca'nın döviz bürosundan ya da bankadan aldığı dolarları satmasıyla ödenmeyecek. Borç borçla ödenecek.

9) Dolar hiç mi atak yapmaz? Yapabilir. Ama kalıcı olmaz. Dünyada herkese yetecek kadar dolar fazlasıyla var. Biraz atak yaptığında birileri dolar ithal eder:) Bu işler ekonomistlerin, eski ekonomi yöneticilerinin ve youtuberların bildiği gibi bir iş değil.

10) Dünyada söz konusu "para" olduğunda devreye giren başka etkenler var. Bu etkenler her an tetikte. Kimseye çok para kazandırmanın peşinde değil. Tam tersi. Kazanacakların ensesine vurup elindekini almanın peşinde:)

11) "Dolarınızı bozdurun" demiyorum. Bozdurup bozdurmamak sizin bileceğiniz iş. Ama fazla umut bağlamayın. Para ve sermaye piyasalarında çok basit bir kural vardır. Fizik biliminden alınmıştır. Yükselmeyen şey düşer:)

12) İç piyasanın dolar alacak gücü veya umudu kalmadığında çok canlar yanacak. Buna hazırlıklı olun. Londra, New York, Tokyo ya da Hong Kong'tan kimse TL bozdurup dolar almaz. Bu dolarla iç piyasanın boğazına kalır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber