Hangi arkeolog ve müze araştırmacılarına kadro verilecek?

Atatürk Kültür Kurumu, arkeolog ve müze araştırmacı alırken sadece kazılarda çalışmış olanların başvurmasına imkan tanımaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Ekim 2019 10:58, Son Güncelleme : 14 Ekim 2019 11:01
Hangi arkeolog ve müze araştırmacılarına kadro verilecek?

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu geçen hafta yayımladığı ilanla 83 arkeolog, 17 müze araştırması, 20 restoratör alacağını duyurdu.

4/B Sözleşmeli personel statünde yapılacak alımda, her 3 alım için ilanda özel bir şart yer almakta olup, o şart şu şekildedir:

"c) En az bir sezonu ilgili kazı çalışması olmak üzere aynı veya başka kazılarda en az 3 sezon (öğrencilik yılları ve 2019 dahil) görev almış olduğunu ilgili kazı başkanından alacağı imzalı yazı ile belgeleyebilmek. (Bilgilerin teyidi KÜVAM Kazılar Dairesi Başkanlığınca yapılacaktır.)"

Bu özel şarttan dolayı, ilgili bölümden mezun olma şartını taşıyıp da daha önce herhangi bir kazıda çalışmamış olanlar, bu ilana başvuramayacaktır.

Dolaysıyla yayımlanan ilan, daha önce kazı çalışmalarında yer almış kişilerin sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilmesini sağlamaktadır. Deneyimli personel almak için getirildiği belirtilen bu şart, mezun olan diğer adayların başvurularını kısıtlamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber