Üniversite, Turizm alanı için Beden eğitimi mezunu arıyor

Meslek yüksekokulu bünyesindeki turizm programlarına alan dışı öğretim görevlisi istihdamı artıyor!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Ekim 2019 00:51, Son Güncelleme : 20 Ekim 2019 00:55
Üniversite, Turizm alanı için Beden eğitimi mezunu arıyor

Hatırlayacağınız üzere, 12 Eylül 2019 tarihli haberimizde; Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlisi ilanında; "SİNEMA VE TELEVİZYON BÖLÜMÜ LİSANS MEZUNU OLMAK VE SİNEMA ALANINDA TEZLİ YÜKSEK LİSANS YAPMIŞ OLMAK VE LİSANS SONRASI ALANINDA EN AZ 3 YIL AKADEMİK DENEYİME SAHİP OLMAK." şartının arandığı, turizm alanına yönelik mezun veren birçok lisans bölümü (Turizm ve Otel İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Büro Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Turizm ve Rehberlik vb.) bulunmakta iken, Sinema ve Televizyon mezunu adayın Turizm ve Otel İşletmeciliği programında istihdam edilmesinin uygun olmadığını ve ilanın yeniden değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekmiştik.

Fakat, Anadolu Üniversitesi bu ilanda herhangi bir geri adım atmadı ve nihai değerlendirme sonuçlarını da geçtiğimiz günlerde ilan etti.

Bu defa, Mersin Üniversitesi tarafından 14 Ekim 2019 tarihinde ilan edilen Öğretim Görevlisi kadrolarının ilan şartlarına baktığımızda; Turizm ve Seyahat Hizmetleri programına İngilizce Öğretmenliği mezunu, Turizm Animasyonu programına ise Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunlarının başvurabilmelerine imkan verilmiş olup her iki kadroda ayrıca beş yıllık tecrübe aranmıştır.

Turizm ve Seyahat Hizmetleri ile Turizm Animasyonu adlı bu iki programa, yukarıda da saydığımız Turizm alanında birçok lisans ve lisansüstü program bulunmakta iken, bu alanlarda eğitim görmüş kişilere başvuru şansı verilmeyip, sadece İngilizce Öğretmenliği ile Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümlerine müracaat hakkı tanınması doğru değildir!

Hatta, Turizm Animasyonu programı esasen Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğinden öte yine Spor Bilimleri Fakülteleri bünyesinde yer alan "Rekreasyon" programlarıyla doğrudan ilişkilidir. Bu bölümün tercih edilmemesi de ayrı bir soru işaretidir!

Bu bağlamda, gördüğümüz kadarıyla en çok suistimale maruz kalan Turizm programlarına alan dışı atamaların daha fazla sayısının artmaması amacıyla ilgili üniversitenin ilanında düzeltme yaparak mevcut alanda yetişmiş mezunlara da başvuru hakkı vermesi en uygunu olacaktır!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber