Gaziantep'teki Devlet hastanesinde açık kalp ameliyatı yapılabilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde açık kalp ameliyatları yapılabilecek

GAZİANTEP (CİHAN)-Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde hizmete giren Kardiyovasküler Cerrahi Ameliyathane ve Yoğun Bakım Servisi'nde ilk kez 2 hasta açık kalp ameliyatı, 2 hasta da kalp kapakçığından ameliyat oldu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki diğer il ve ilçelerden gelecek hastalara da hizmet verecek olan serviste, açık kalp ameliyatından anjiyoya kadar birçok operasyon gerçekleştirilecek.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ve Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Muhittin Aksoy, servisi ziyaret ederek Uzman Dr. Murat Ercişli'den ameliyat olan hastalarla ve servisle ilgili bilgi aldı.

İl Sağlık Müdürü Yıldırım, hizmete açılan yeni birimin Gaziantep açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Gaziantep'in bölgenin sağlıkta cazibe merkezi konumunda bulunduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Bu açıdan hizmete sokulan yeni birim çok büyük önem arz ediyor. Bölgede tek olan yanık merkezinden sonra, böyle bir birimi daha Gaziantep'teki devlet hastanemizde açmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Gaziantep ve yakın çevresinde kalp rahatsızlığı çeken hasta sayısının çok fazla olduğuna dikkat çeken Hastane Başhekimi Opr. Dr. Muhittin Aksoy ise hastaların bundan sonra başka bir yere gitmeden tedavi imkanı bulacağını ifade etti.

Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde ilk açık kalp ameliyatı olan 48 yaşındaki Mehmet Uçar ise servisin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Sağlık durumunun çok iyi olduğunu ve bugün taburcu olacağını kaydeden Uçar, ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber