Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bugün de yeni yerleşim yerleri karantinaya alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2020 19:00, Son Güncelleme : 08 Nisan 2020 22:09

KARABÜK

Karabük'te iki mahalle karantinaya alındı

Karabük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iki mahalle karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Safranbolu ilçesine bağlı Bağcığaz köyü Rahmanoğlu Mahallesi ile Cücahlı köyü Sarıoğlu Mahallesi'nin, Kovid-19 vakalarının artması sebebiyle İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararı ile bugün saat 18.00'den 22 Nisan saat 24.00'e kadar 14 gün karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Köylerimize bağlı mahallelerimizde karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbirler alınarak uygulamaya geçilmiştir." ifadesi kullanıldı.

AMASYA

Amasya'da bir köy daha karantinaya alındı

Amasya'da bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, tedbirler kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulunca merkeze bağlı Ezine köyünün karantinaya alınmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Salgını önleme tedbirleri kapsamında daha önce bir köyün daha karantinaya altına alındığı hatırlatılan açıklamada, böylece Amasya'da karantinadaki yerleşim yeri sayısının ikiye çıktığı kaydedildi.

Öte yandan jandarma ve sağlık ekiplerinin karantinaya alınan köyün girişlerinde önlem aldığı görüldü.

Köy muhtarı Mehmet İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nüfusu 1400 olan köyde 5 vaka tespit edildiğini söyledi.

Devlet yetkililerinin köye gerekli desteği gösterdiklerini vurgulayan İnan, "Jandarmamız yanımızda, burada bekliyorlar. Çevremizde tek bizim köyde çıktı vaka. 14 gün sürecek karantina ama inanıyoruz ki bu sıkıntı geçecek. Herkesin bu konuyu çok ciddiye alması lazım, vatandaşlarımız evlerinden çıkmasın. Allah'ın izniyle hepsini atlatacağız." ifadesini kullandı.

KASTAMONU

Kastamonu'da 2 köy ve 2 mahalle daha karantinaya alındı

Kastamonu'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 köy ve 2 mahalle daha karantinaya alındı.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, il merkezine bağlı Halife köyünde Kovid-19 vakasının yapılan filyasyon ve diğer çalışmalara rağmen artış göstermesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişilerin olması nedeniyle köy merkezine giriş çıkışlara izin verilmemesi kararı aldı.

Kurul, köyün bugünden itibaren ikinci bir karara kadar karantina altına alınmasına karar verdi.

Tosya ilçesinde ise Yağcılar köyünün tamamı ile Ortalıca köyünün Asar ve Bayat köyünün Taşkaynar mahalleleri, Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce ilçeye bağlı Kargın köyünün tamamının, Yağcılar köyü Göl, Karabey köyü Devrez ile Ortalıca köyü Aşağı Arpalık mahallelerinin karantina altına alındığını hatırlattı.

Pişkin, Kovid-19 tedbirlerinin Tosya merkez ve köylerinde güvenlik güçleri tarafından 24 saat esasına göre titizlikle denetlendiğini belirtti.

Kentte daha önce 5 köy ve 9 mahallede karantina şartları uygulanmaya başlanmıştı.

KAYSERİ

Kayseri'de bir bina Kovid-19 nedeniyle karantinaya alındı

Kayseri'de bir bina, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya altındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Hıfzıssıhha Kurulu, merkez Kocasinan ilçesindeki bir binada, apartman görevlisinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle 14 gün karantina tedbiri uygulanmasını kararlaştırdı.

Ekipler, karar üzerine bina çevresinde önlem alındı. 32 daire bulunan apartmanın sakinlerinin ihtiyaçlarını Vefa Sosyal Destek Grubu karşılayacak.

KÜTAHYA

Kütahya'da bir köye daha karantina alındı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Çakırlar köyü de karantina altına alındı.

Kütahya Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Çakırlar köyü bugün 8 Nisan 2020 itibarıyla karantina altına alındı.Yaşanan salgını önlemek ve vatandaşın sağlığını korumak amacıyla alınan tedbirler kapsamında Simav'a bağlı Yeşildere köyü de 29 Mart'ta karantina altına alınmıştı. Böylelikle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kütahya'da karantina altına alınan yerleşim yeri sayısı 2 oldu" denildi.

BİLECİK

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, tedbirler kapsamında Bozüyük ilçe Hıfzıssıhha Kurulunun Kaymakam Hasan Yaman başkanlığında bir araya geldiği belirtildi.

İlçenin Akpınar Mahallesi'nde birden fazla pozitif vakanın olması sebebiyle karantina uygulanmasının uygun bulunduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mahallede birden fazla pozitif vakanın olması ve vakaların temaslı sayılarının çokluğu nedeniyle Kovid-19'un yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla Bozüyük ilçe Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile 7 Nisan tarihi ile 21 Nisan tarihi dahil olmak üzere giriş-çıkışların izine bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

KIRIKKALE

Kırıkkale'nin Delice ilçesi Büyükafşar köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Delice İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu kararı doğrultusunda Büyükafşar köyünün karantina altına alındığı belirtildi.

Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan koronavirüs salgını nedeniyle yapılan mücadele kapsamında tedbir amaçlı olarak Büyükafşar köyünün ikinci değerlendirmeye kadar karantina altına alınmasına karar verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimizde bulunan veya il dışından gelen kıymetli hemşehrilerimiz lütfen evde kalalım. Bu sadece kendi sağlığımız için değil, belki bizlerin sebep olduğu virüs yayılımı sebebiyle hayatını tehlikeye atabileceğimiz insanlar için de önemli. Söz konusu insan hayatı. Lütfen bu hususta davranışlarımızın kanunlarla, kurallarla belirlendiğini unutmadan bu hususun vicdani, insani, ahlaki sorumluluk ve mesuliyetini taşıyalım."

GAZİANTEP

Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 7 ev karantina altına alındı.

Bir süre önce Özbekistan'dan İslahiye ilçesine dönen tır sürücüsü, koronavirüs tespit edilmesi üzerine hastaneye yatırıldı.

Sürücünün temasta olduğu İslahiye ilçesindeki 6, Nurdağı ilçesindeki bir ev Hıfzıssıhha Kurulu kararınca karantinaya alındı.

Binaların çevresi ile sürücünün kullandığı tır ve dorsesinin etrafına İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince emniyet şeridi çekildi.

Giriş ve çıkışların yasaklandığı ikametlerde oturanların gözetimde kaldıkları sürece tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı bildirildi.

KIRŞEHİR

Kırşehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kent merkezindeki 2 bina ile Kaman ilçesinde bir mahallenin karantinaya alındığı bildirildi.

Kırşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, merkez Kervansaray Mahallesinde site içindeki 2 bina ve Kaman ilçesine bağlı Savcılı Ebeyit Köyü Kapaklı Mahallesinde yaşayanların bazılarının koronavirüs testleri pozitif çıktığı belirtildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede, temaslı kişilerin bulunması nedeniyle karantina uygulamasına karar verildiği vurgulanan açıklamada, "İlimiz merkez Kervansaray Mahallesinde bulunan bir sitede ikamet eden vatandaşlarımızdan bazılarının yapılan kontrollerinde koronavirüs vakasına rastlanılması nedeniyle salgının yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla iki binada karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Kaman İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca da Savcılı Ebeyit Köyü Kapaklı Mahallesinde karantina tedbiri uygulanmasının kararlaştırıldığı duyuruldu.

Tedbirler kapsamında kent merkezindeki 80 dairelik 2 bina ile mahalleye girişi çıkışlar yasaklandı.

MARDİN

Mardin'in Derik ilçesinde 1 mahalle ve 1 mezra korona virüs nedeniyle karantinaya alındı. Mahalle ile mezraya, giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Derik ilçesi Kovalı Mahallesi ve mahalleye bağlı Tepecik mezrası korona virüs nedeni ile karantinaya alındı. Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Derik ilçesi kırsal Kovalı Mahallesi ve mahalleye bağlı Tepecik mezrasında korona virüs salgınından vatandaşlarımızı korumak, salgının yayılmasını önlemek ve kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla Derik İlçe Hıfzıssıhha Kurulunda 8 Nisanda saat 12.00 itibariyle ikinci bir karara kadar istisnai durumlar dışında giriş ve çıkışlara izin verilmemesi, gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına karar verilmiştir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber