Bugün karantina altına alınan yerleşim yerleri

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bugün de bazı ilçe, köy ve mahallelerde karantina uygulaması başlatıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Nisan 2020 17:17, Son Güncelleme : 09 Nisan 2020 23:37
Bugün karantina altına alınan yerleşim yerleri

MALATYA

Akçadağ'da bir mahalle karantinaya alındı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Küçükkürne Mahallesi'ne giriş ve çıkışlar jandarma ekiplerince kapatıldı.

Akçadağ Umumi Hıfzısıhha Kurulu, 7 Nisan'da ilçeye bağlı Küçükkürne Mahallesi'ni karantinaya aldı. Karantina kararının ardından jandarma ekipleri mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı.Mahallede yaşayan 170 kişinin acil ve temel ihtiyaçları jandarma ekipleri karşılanıyor, ekipler ayrıca vatandaşlara sık sık evlerinden çıkmamaları konusunda uyarıda bulunuluyor.

Yaklaşık 67 hanenin bulunduğu mahalle sessizliğe bürünürken, bölge halkının evlerinden çıkmadığı öğrenildi.

MANİSA

Soma'da iki apartman karantinaya alındı

Manisa'nın Soma ilçesinde iki apartman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

Manisa Valiliğinden yapılan açıklama göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği Turgutalp ile Cuma mahallelerindeki 2 apartmanın karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, "Vatandaşlarımızı Kovid-19 salgınından korumak ve hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar söz konusu adreslerde karantina uygulaması başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

KASTAMONU

Kastamonu'da bir köy daha karantinaya alındı

Kastamonu'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy daha karantinaya alındı.

Bozkurt İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından, Kızılcaelma köyünün Kovid-19 tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Kentte daha önce 7 köy ve 12 mahallede karantina uygulanmaya başlanmıştı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta bir mahalle koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Kaymakam Kadir Okatan başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Doğanlıkarahasan Mahallesi'nin, pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması nedeniyle karantinaya alınmasını kararlaştırdı.

Kurul, mahalleye giriş ve çıkışların yeni bir karara kadar durdurulmasını uygun gördü.

Karara aykırı hareket edenlere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da 2 apartman ve 2 ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya altındı.

Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulunca Kovid-19 salgını nedeniyle yeni tedbirler alınması uygun görüldü.

Eyyübiye ilçesi Yenice Mahallesi ile Karaköprü ilçesi Çankaya Mahallesi'nde 2 apartman ile Haliliye ilçesi Sancaktar ve Yavuz Selim mahallelerindeki 2 evde bulunan birer kişinin, Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle belirtilen adreslerde 14 gün karantina tedbirlerinin uygulanması kararlaştırıldı.

Karar üzerine söz konusu adresler giriş ve çıkışa kapatıldı.

SİNOP

Sinop'un Saraydüzü ilçesinde 3 köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, görülen lüzum üzerine İlçe Pandemi Kurulunun olağanüstü toplandığı belirtildi.

Kurulca alınan karar gereği Hacıçay, Yenice ve Asarcık Camili köylerinde karantina başlatıldığı bildirilen açıklamada, bu köylere giriş ve çıkışların ikinci karara kadar kapatıldığı kaydedildi.

TRABZON

Trabzon'un Hayrat ilçesine bağlı 2 mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla karantinaya alındı.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Hayrat ilçesine bağlı Pınarca ve Onur mahallelerinin, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kovid-19 salgını nedeniyle karantinaya alındığı bildirildi. Karantina uygulamasının, bugün saat 08.00 itibarıyla başlatıldığı kaydedildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'in Nizip ilçesinde bir mahalle ile 21 ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19 salgını nedeniyle yeni tedbirler alındı.

İlçe merkezinde 98 kişinin yaşadığı 21 ev ile bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı Aşağıçardak Mahallesi'nde 14 gün karantina tedbirlerinin uygulanması kararlaştırıldı.

Karar üzerine karantinaya alınan yerler giriş çıkışa kapatıldı.

Öte yandan, Nizip Belediyesince bölgeye 1000'er sabun ve maske gönderildi.

ERZURUM

Erzurum Valisi Okay Memiş, korona virüs önlemleri kapsamında 6 mahallenin karantinaya alındığını açıkladı.

Korona virüs ile mücadele kapsamında Erzurum'da Vali Okay Memiş başkanlığında 3. kez Pandemi İl Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantının ardından 1 vakanın görüldüğü Aşkale ilçesine bağlı Gölören Mahallesi, 3 vakanın görüldüğü Karayazı İlçesine bağlı Bayraktar Mahallesi, 1 vakanın görüldüğü Horasan İlçesine bağlı Eğertaşlar Mahallesi, 2 vakanın görüldüğü Pasinler ilçesine bağlı Kasımpaşa Mahallesi, 2 vakanın görüldüğü Tekman ilçesine bağlı Mescitli Mahallesi ve 1 vakanın görüldüğü Çat ilçesine bağlı Soğukpınar Mahallesi'nin geçici süreliğine karantinaya alınması kararı alındı.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Memiş, pozitif vakalarla temas halinde olma ihtimali olan mahalleleri karantinaya aldıklarını ifade ederek, "Bu mahallelerde vakalar tespit ettik buralara giriş çıkışları kapattık. Onun haricinde bütün vatandaşlarımız ile irtibat halindeyiz. İhbarlar geldiğinde hemen müdahale ediyoruz. Uyarılarımıza vatandaşlarımızın uyduğunu görüyoruz çünkü kendileri de korkuyor. Bu vatandaşlarımızın pozitif vakalarla yan yana geldiğini düşünüyoruz. Herkes pozitif vaka değil sonuçta. Muhtemel çıkabilir diye düşünüyoruz. Her gün onlarca hastayı da taburcu ediyoruz" dedi.

ARDAHAN

Ardahan'ın Posof ilçesine bağlı Kol köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca Kol köyünün karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, "Vatandaşlarımızı Kovid-19 salgınından korumak ve hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar söz konusu köyde karantina uygulaması başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Köyün giriş ve çıkışı jandarma tarafından kontrol altına alındı, konuyla ilgili sağlık ekibi tarafından çalışma başlatıldı.

ÇORUM

Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Yeşilköy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Yeşilköy'ün, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararı doğrultusunda 14 gün süreyle karantina altına alındığı duyuruldu.

Açıklamada, karantina süresince köye giriş ve çıkışların kolluk kuvvetlerinin kontrolünde sağlanacağı bildirildi.

Çorum'da daha önce Mecitözü'nün Bekişler, Sungurlu'nun Oyaca, Laçin'in Çamlıpınar, Uğurludağ'ın Eskiçeltek ve Kargı'nın Oğuz köyleri ile Bahçelievler Mahallesi karantinaya alınmıştı.

Koronadan 1 kişinin öldüğü mahalle karantinaya alındı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber