İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Patoloji teknikerlerinin tespitleri ne derece doğru?

Patoloji Anatomi bölümü mezunları Ege Üniversitesinin sözleşmeli personel alımına, 93.94 puanlı bir adayın başvurmasının mümkün olmadığını iddia etmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Mayıs 2020 17:48, Son Güncelleme : 02 Mayıs 2020 17:54
Patoloji teknikerlerinin tespitleri ne derece doğru?

Ege Üniversitesinin sözleşmeli personel alımında, Sağlık Teknikerliği (Pataloji Anatomi) pozisyonuna 93.94 puanlı bir aday yerleşmiştir.

Bazı mezunları, 90.14308 puan alan adayın puanının ÖSYM sisteminde 4. sırada olduğu, daha önce 2019/4 KPSS tercihlerinde 95.901, 92.746 ve 92.260 puanlı adayların yerleştiğinini iddia ederek, 93.94 puanlı bir adayın olamayacağını savunmaktadır.

Ancak, ÖSYM Başkanlığı daha önce de belirttiği üzere sıralamalar değişebilmektektedir. Başkanlık bu konuda 4 neden açıklamıştır. Bu açıklamaları okumak için tıklayınız.

Örneğin bu nedenlerden birisi şu şekildedir: "Farklı tarihlerde yapılan branş bazında sıralama işlemleri arasında, gerçekte adayların eğitim bilgisi değişmese dahi, daha önceki sıralama işleminde YÖKSİS kaynaklı bir eğitim bilgisi bulunmaz iken, sonraki sıralama işleminde YÖKSİS kaynaklı bir eğitim bilgisinin bulunması, var olan eğitim bilgisinin YÖKSİS'te değişmesi/güncellenmesi gibi durumlarda adayların ÖSYM sistemindeki eğitim bilgileri güncellenmekte, dolayısıyla bu durum adayın lisans/ön lisans alan/ortaöğretim alan-dal bilgisine etki ettiği için branş bazında sıralamalarını değiştirebilmektedir. Bu durum herhangi bir yerleştirme işlemi yapılmayan branşlarda dahi sıralamaların değişmesine sebep olabilmektedir."

Dolaysıyla, sıralamalar 4 neden den dolayı değişebildiği için sadece 90.14308 puan alan adayın ÖSYM sistemindeki sıralamasına bakarak bir değerlendirme yapılması doğru olmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber