7 kentte bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Yeni tip koronavirüs (COVID) ile mücadele kapsamında 7 kentin bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başlatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2020 21:03, Son Güncelleme : 10 Mayıs 2020 00:04
7 kentte bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Muş Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, COVID-19 tedbirlerinin uygulanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, merkeze bağlı Donatım köyünde COVID-19 pozitif vakasının çıktığı ve köy içinde temasın yoğun olduğu belirlendi.

Bunun üzerine köy, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 14 gün karantinaya alındı.

Siirt'te de bir köy karantinaya alındı

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Çetinkol köyünde COVID-19 testi pozitif çıkan vaka ve bunların bazı kişilerle teması olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun köyde 21 Mayıs'a kadar karantina uygulanmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, köydeki vatandaşların sağlık başta olmak üzere, tüm ihtiyaçları için her türlü tedbirin alındığı vurgulandı.

Nevşehir'in Şahinefendi köyünde karantina süresi uzatıldı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Şahinefendi köyünde, yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında karantina süresi uzatıldı.

Edinilen bilgiye göre, halk sağlığının korunması amacıyla, Şahinefendi köyünde 24 Nisan'da başlatılan 14 günlük karantina süresi bu gece tamamlandı.

Ancak, gün içinde gerçekleştirilen sağlık taramasında üç kişide çeşitli belirtilerin ortaya çıkması nedeniyle test örnekleri alındı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, karantinanın kaldırılması, söz konusu köy sakinlerinin COVID-19 test sonuçları tamamlanıncaya kadar ertelendi.

KARAMAN

Karaman'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir bina karantinaya alındı.

Karaman Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek ve vatandaşları korumak için Karamanoğlu Mehmetbey Mahallesi 928. Sokak'taki 2 numaralı bina karantinaya alındı.

Bu kararın, binadaki sakinlerinin bazılarında Kovid-19 vakalarının görülmesi ve binadaki temaslı sayısının fazla olması nedeniyle alındığı ifade edilen açıklamada, karantinanın, ikinci bir karara kadar devam edileceği bildirildi.

Binaya giriş çıkışların yasaklandığı belirtilen açıklamada, karara uymayanlara idari para cezası verileceği ve haklarında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesine göre işlem yapılacağı kaydedildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Ahiler Mahallesi, korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında karantina altına alındı.

Sivrihisar'a bağlı Ahiler Mahallesi korona virüs salgını sebebiyle ilçe Hıfzısıha Kurulunun 07/05/2020 tarih ve 32 sayılı kararı gereğince 14 gün süre ile giriş çıkışlara kapatıldı. Mahallede 60 hane bulunurken, burada yaşayan yaklaşık 170 kişi 14 gün ilçeden çıkamayacak.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 1 tekstil atölyesi ile 2 bina karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, merkez Eyyübiye ilçesi Haleplibahçe Mahallesi ve Siverek ilçesi Ayvanat Mahallesi'nde ikamet eden birer kişinin Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzısıhha Kurulunca, salgınla mücadele kapsamında yeni tedbirler alındı.

Bu kişilerin yaşadığı 2 binada 14 gün karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Açıklamada, Siverek ilçesindeki bir tekstil atölyesinde de karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bir tekstil firması çalışanlarınca maske takılmaması, sosyal mesafe kuralına dikkat edilmemesi, pozitif çıkan vakanın diğer çalışanlar ile yakın temaslı olması ve bilim kurulu önerilerine uygun çalıştırılmaması nedeniyle firma çalışanlarının karantinaya alınarak firmadaki üretime 14 gün ara verilmesine karar verildi."

Öte yandan, Karaköprü ilçesi Narlıkuyu Mahallesi'ndeki bir binada uygulanan 14 günlük karantinanın sona erdiği duyuruldu.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Çınar Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadelede Filizören Mahallesi için yeni tedbirler alınmasına karar verildi.

Karara göre, bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle mahalle 14 gün süreyle karantinaya alındı, giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber