Yedi ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Yedi ilde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yeni yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Haziran 2020 17:28, Son Güncelleme : 08 Haziran 2020 18:47
Yedi ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yerleşim yerleri karantinaya alınmaya devam ediyor.

Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri;

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da 6 bina karantinaya alındı

Şanlıurfa'da yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 6 binada karantina uygulaması başlatılırken, 1 mahalle ve 4 binada ise sonlandırıldı.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Haliliye, Eyyübiye ve Viranşehir ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında, Haliliye ilçesine bağlı Kısas, Ertuğrul Gazi ve Yeşildirek Mahallelerinde 4, Eyyübiye ilçesine bağlı Şıhmaksut ve Viranşehir ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de 2 olmak üzere toplam 6 binada 14 günlük karantina tedbiri alındı.

Öte yandan, Siverek'te bir mahalle ile bir binada, Karaköprü'de 2 ve Viranşehir'de bir binada uygulanan karantina da sona erdirildi.

DÜZCE

Düzce'de 1 köyde kısıtlama kararı alındı

Düzce İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında olağanüstü toplandı. Korona virüs salgını kapsamında Düzce'nin Kaynaşlı ilçesine bağlı Darıyeri Mengencik köyünde artan vaka sayıları nedeniyle kısıtlama kararı alındı.

Düzce İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi olağanüstü toplandı. Toplantıda Düzce'de son günlerde artan vaka sayıları konuşuldu. Alınan kararlar kapsamında Düzce'nin Kaynaşlı ilçesine bağlı Darıyeri Mengencik köyüne giriş çıkışların 8 Haziran Pazartesi gününden itibaren 14 gün süre ile kontrollü olarak sağlanması ile köyde ikamet eden kişilerin 14 gün süreyle evde izole olarak kalmalarının sağlanması kararları alındı.

Alınan kararlar çerçevesinde, yaylalarda ikamet eden vatandaşların temel gıda ve temizlik maddeleri ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ticaret faaliyeti yürüten esnafların yaylalara günlük gidiş gelişlerine izin verildi. Ayrıca, özel güvenlik eğitimleri, motorlu taşıt sürücüleri kursu, SRC kursları, iş makinesi operatörlüğü kursu, gemi adamı yetiştirme kursu, pilot yetiştirme kursu ve özel çeşitli kurslar Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve Özel Kurslar konulu yazısında belirtilen kurallara riayet ederek faaliyetlerde bulunabilecek.

Site yönetimleri takip edecek

Düzce İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı bir diğer karar ise, Düzce'de bulunan toplu yaşam alanlarında ve sitelerde havuzlar açılacak. Oyun ve park alanları sadece Çarşamba ve Cuma günleri açılacak. Basketbol, voleybol, futbol, tenis kortu ve halı saha gibi spor alanları kapalı kalacak. Sokağa çıkma yasağı olan grupların site içinde dolaşmaları site yönetimlerince engellenecek ve belirtilen hususlarda site yönetimi tarafından gerekli tedbirler alınarak takip edilecek.

SİİRT

Siirt'te bir bina karantinaya alındı

Siirt'te korona virüs tedbirleri kapsamında bir bina karantina altına alındı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez Bahçelievler Mahallesinde bulunan Danış apartmanının korona virüs salgını nedeni ile 14 gün süreyle karantinaya alındığı belirtildi. Açıklamada, "İl Hıfzıssıhha Kurulunca korona virüs salgınından korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla karantinaya alınması kararlaştırılan apartmanda 14 gün süreyle karantina uygulaması başlamıştır" denildi.

Karantinaya alınan vatandaşların ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacağı kaydedildi.

KİLİS

Elbeyli'de 4 konut karantinaya alındı

Elbeyli Kaymakamı Kadir Duman, ilçedeki 4 konutta 14 gün süreyle karantina uygulanacağını söyledi.

Kaymakam Kadir Duman, ilçeye bağlı Yağızköy Eğlence mezrasında 1 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine aynı avluda farklı hanelerde temaslı kişi sayısının fazla olması nedeniyle salgının yayılmasının engellenmesi için 14 gün karantina uygulanacağını ifade etti. Duman, "Toplum sağlığının korunması amacıyla toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzca; İlçemiz Yağızköy Eğlence Mezrası Küme Evleri 39 No'lu avlu içerisindeki 4 konutta 22 Haziran 2020 saat 00:00'a kadar 14 gün süre ile Avlu bazlı karantina uygulanmasına karar verilmiştir. Karantina sürecinde aynı avlu içinde yaşayan vatandaşlarımızın her türlü talep ve ihtiyaçları Kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan ve günün her saatinde görevde olan Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerimizce karşılanacaktır" dedi.

"58 kişiye korona virüs bulaştığı iddiaları asılsızdır"

Kaymakam Duman, kamu kurumları olarak salgın sürecinin en az hasarla atlatılması için tüm birimler ile her daim teyakkuz halinde olduklarını ifade ederek, "Fakat bu süreçte vatandaşlarımızın da aynı hassasiyetle hareket etmelerini; çok acil olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamalarını, maske kullanmalarını ve fiziki mesafe, hijyen ve temizlik kurallarına uymalarını özellikle rica ediyorum. Ayrıca pozitif çıkan kişinin Gaziantep'te asker eğlencesi düzenlediği ve 58 kişiye korona virüs bulaştırdığı iddiaları asılsızdır" diye konuştu.

BİTLİS

Tatvan'da bir köy karantinaya alındı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde korona virüs vakası tespit edilen Kısıklı köyü ikinci bir emre kadar karantinaya alındı.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Tatvan ilçesine bağlı Kısıklı köyünde 7 Haziran 2020 tarihinde köyü ziyaret eden 2 vatandaşta korona virüs şüphesi olması üzerine yayılımı engellemek amacıyla İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddesi kapsamında karantinaya alınması ve belirtilen köyde giriş çıkışların 8 Haziran 2020 tarih ve saat 11.00 itibariyle ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmasına. Gerekli tedbirlerin kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine. Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına; oy birliği ile karar alınmıştır" denildi.

KONYA

Alınan bilgiye göre, Hacıseyit Ali ile Alaylar 2 mahallelerinde yapılan testlerde Kovid-19 vakalarına rastlandı.

Bunun üzerine iki mahalledeki sekizer katlı iki apartman, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alındı.

Kararın ardından polis ekipleri apartmanlara giriş ve çıkışları kontrol altına aldı.

Mahallelerde hoparlörlerden yapılan anonslarla, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları, maske takmaları ve sosyal mesafe kuralına uymaları istendi.

MANİSA

MANİSA 'nın Köprübaşı ilçesinde 3 sokak için yeni tip koronavirüs vakaları nedeniyle karantinaya alındı. Manisa Valiliği'nin kararı sonrası jandarma ekipleri sokak girişlerinde tedbir aldı.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Borlu Mahallesi'ndeki Gaçaroğlu, Battal ve Sedef sokaklarının İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşları salgından korumak amacıyla 14 gün karantinaya alındığı bildirildi.

Karantina kararı sonrası jandarma ekipleri sokak girişlerinde tedbir aldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber