İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

11 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

11 ilimizde bazı yerleşim yerlerinde yeni virüs vakaları görülmesi üzerine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Temmuz 2020 22:39, Son Güncelleme : 02 Temmuz 2020 23:57

Bazı illerimizde yeni koronavirüs vakaları görülmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı.

Bugün karantina uygulaması başlatılan yerleşim yerleri;

GAZİANTEP

Gaziantep'te 14 ev karantinaya alındı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 14 ev karantinaya alındı.

45 kilometreyle ilçe merkezine bağlı en uzak mahalle olan Yeniceli Mahallesi'nde yaşayan 71 yaşındaki anne M.D. ile 38 yaşında oğlu M.D, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Kilis Devlet Hastanesine başvurdu.

Hastanede, anne ve oğlunun Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine mahalledeki 14 ev ve 65 kişi 14 günlüğüne karantinaya alındı.

Hıfzıssıhha Kurulu kararınca mahalledeki evler İslahiye Belediyesi ekiplerince dezenfekte edilirken, jandarma ekiplerince evlerin bulunduğu yerlere uyarı yazısı asıldı ve güvenlik şeridi çekildi.

Karantina süresince evlerde yaşayanların ihtiyaçları Kaymakamlık Vefa Sosyal Destek Grubunca karşılanacak.

ARDAHAN

Ardahan'ın Göle ilçesinde bir köy karantinaya alındı

Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Eskidemirkapı köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Göle Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Eskidemirkapı'da Kovid-19 salgını tespit edilmesi üzerine yapılan incelemede şüpheli ile temaslı kişilerin belirlendiği aktarıldı.

Bu nedenle köyün Hıfzıssıhha Kurulunca karantinaya alınmasının kararlaştırıldığı aktarılan açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlığının korunması amacıyla 14 gün süreyle köy giriş ve çıkışların kontrol altına alınmasına, köyde ikametgahı olmayan kişilerin girişine, temaslı hanelere giriş ve çıkışlara müsaade edilmemesine, ihtiyaç hali olmaksızın sokağa çıkılmaması hususuna, zaruri hallerde köy içinde maskesiz sokağa çıkılmamasına karar verilmiştir."

Açıklamada, kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince yasal işlem yapılacağı belirtildi.

Giriş ve çıkışı jandarma ekiplerince kontrol altına alınan köyde sağlık ekipleri de filyasyon çalışması başlattı.

TUNCELİ

Tunceli'de bir köy daha karantinaya alındı

Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Altınçevre köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Hozat Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin, 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 23. ve 26. maddeleri gereğince Kaymakam Cuma Emeç başkanlığında toplandığı belirtildi.

Toplantıda kararların oy birliği ile alındığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"İlçemize bağlı Altınçevre köyünün 1 Temmuz itibariyle 14 gün süreyle karantinaya alınmasına, karantina sürecinde giriş-çıkışların ve karantina amaçlı takip kurallarına uygun hareket etmeyen kişilerle ilgili gelen ihbar ve şikayetlerin, İlçe Jandarma Komutanlığınca kontrollü şekilde sağlanmasına, köyün ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Birimleri tarafından karşılanmasına karar verilmiştir."

Kentte Altınçevre köyünün yanı sıra dün il merkezine bağlı Burmageçit köyü de şehir dışından gelen 3 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine 14 gün süreyle karantinaya alınmıştı.

Giriş çıkışları 5 ayrı noktadan jandarma ekiplerince kapatılan Burmageçit köyünde, vatandaşların temel ihtiyaçları ekiplerce karşılanıyor, giriş ve çıkışlara izin verilmiyor.

GİRESUN

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Karaağaç köyünde karantina başlatıldı

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Karaağaç köyünde Korona virüs tedbirleri kapsamında 2 mahalle karantinaya alınırken, merkezde bulunan 6 hanenin ise izolasyona tabii tutulmasına karar verildi.

Bulancak İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yaptığı toplantıda, son günlerde koronavirüs vakalarının artması üzerine Bulancak'a bağlı Karaağaç Köyünde bulunan Merkez ve Güzere mahallelerinde karantina uygulanmasına karar verdi. Mahallelere giriş ve çıkışlar ikinci bir karara kadar yasaklandı.

Hıfzıssıhha Kurulu aynı toplantıda, Bulancak merkeze bağlı Sanayi mahallesinde 2, Pazarsuyu Köyünde 3 ve İhsaniye mahallesinde 1 hanede izolasyon tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi. Belirtilen hanelerde apartman giriş çıkışlarının apartman yöneticileri,mahalle muhtarları ve kolluk birimler tarafından yapılacağı belirtildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de Yolindi köyü karantinaya alındı

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Yolindi köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Biga Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla köyün karantinaya alındığı bildirildi.

Kararın Kovid-19 ile mücadele kapsamında verildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlçemiz Yolindi köyünde saptanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının yayılımını engellemek, toplum sağlığını korumak amacıyla 14 gün süreyle karantina kararı verilmiştir. Bu kapsamda köye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı değerlendirilen düğün salonu, lokanta, kafe, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, dernek lokalleri, toplu olarak her türlü kültürel ve sosyal etkinlik faaliyetlerinin yapıldığı tesislerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulmasına, düğün, nişan gibi merasimlerin geçici bir süreliğine ertelenmesine, ibadethanelerde bulaşma riski artışı öngörüldüğü için toplu olarak ibadet edilmesinin geçici olarak ertelenmesine, cenaze defin işlemlerinin mümkün mertebe kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilmesi ve taziye ziyaretlerinin toplu bir şekilde yapılmaması hususunda vatandaşların bilgilendirilmesine karar verilmiştir."

KAYSERİ

Kayseri'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 blok ve 2 dairede karantina uygulaması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, merkez Talas ve Melikgazi ilçelerindeki bazı evlerde ikamet edenlerin Kovid-19 testleri pozitif çıktı.

Bunun üzerine Talas'ta 49 daireli 2 blok, Melikgazi'de 2 daire karantinaya alındı.

Talas'taki pozitif vakaların çocuklardan kaynaklandığı öğrenildi.

KONYA

Konya'nın Seydişehir ilçesinde bir apartmanda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kızılcalar Mahallesi'nde yapılan testlerde, aynı aileden 4 kişinin koronavirüs testlerinin sonucu pozitif çıktı.

Bunun üzerine Seydişehir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile mahalledeki bir apartmanda karantina uygulaması başlatıldı.

Salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşların sağlığını korumak için alınan karantina kararının 7 gün boyunca devam edeceği belirtildi.

Filyasyon çalışmalarının başlatıldığı apartman, Belediye ekiplerince dezenfekte edildi.

Kararın ardından apartman giriş ve çıkışlara kapatıldı. Apartmanın ihtiyaçlarını Vefa Sosyal Destek gurubunun karşılayacağı bildirildi.

Öte yandan Konya'nın Yunak ilçesinde bir mahallede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, yaptığı yazılı açıklamada, ilçeye bağlı Sülüklü Mahallesi'nde Kovid-19 vakalarında artış yaşandığını belirtti.

Salgının yayılımının önüne geçmek ve toplum sağlığını korumak amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca mahallede ikinci bir emre kadar karantina tedbiri uygulanmasına karar verildiğini ifade eden Akbulut, açıklamasında şunları kaydetti:

"Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanmıştır. Karara aykırı hareket edenlere idari para cezası uygulanacaktır. Karantina süresi boyunca Sülüklü Mahallesi'ndeki vatandaşlarımızın ihtiyaçları, Vefa Sosyal Destek Grubunca karşılanacaktır."

Kararın ardından jandarma ekiplerince mahalle girişinde kontrol noktası oluşturuldu. Mahalleye bağlantı yolları ise Belediye ekiplerince kapatıldı.

SİVAS

Sivas'ta Covid-19 pandemisi dolayısı ile bir köy karantina altına alındı.

Sivas Valiliğinden yapılan duyuruda Covid-19 partemisi dolayısı ile salgın ihtimali bulunan köylerin izolasyonunun sağlanması için Suşehri ilçesi Akçagil köyünün İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 2 Temmuz günü saat 23.59 itibariyle ikinci bir karara kadar karantina altına alındığı duyuruldu. Yapılan duyuruda köyle giriş ve çıkışların yasaklandığı da belirtildi.

NİĞDE

Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı Kocapınar köyü yeni tip korona virüs önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

Çamardı Kaymakamlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Çamardı İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararı doğrultusunda korana virüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında Çamardı ilçemize bağlı Kocapınar köyü 03.07.2020 tarihinden itibaren 14 gün süreyle karantina altına alınmıştır. Söz konusu karar gereğince adı geçen köyümüzde yaşayan vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak köy sınırları dışına çıkmamaları, izalasyon kurallarına uymaları gerekmektedir" denildi.

KARS

Kars'ın Digor ilçesinde bir köy yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Digor Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyonun sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla Kocaköy köyünde karantina uygulaması başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ülke genelinde Kovid-19 ile mücadele kapsamında bulaşıcı hastalığın yayılmasını engellemek, toplum sağlığını ve kamu düzenini korumak amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 3 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Digor'a bağlı Kocaköy köyümüzde karantina kararı alınmıştır."

Köyün İstanbul'dan kente gelen bir kadının Kovid-19 testinin pozitif çıkması sebebiyle karantinaya alındığı öğrenildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda Haliliye'de 23, Eyyibiye'de 4, Karaköprü'de 19, Suruç'ta 6, Siverek'te 2, Viranşehir'de 10 ve Halfeti ilçesinde 1 adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan, kentteki 49 evdeki karantina ise sona erdirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber