İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

26 ilde 'asker uğurlama' yasaklandı

Koronavirüs tedbirlerine hiçe sayan görüntülerin oluşmasının ardından bazı illerde asker uğurlamalarına yasak getirildi. Adıyaman, Yalova, Antalya, İzmir, Muğla, Balıkesir ve Uşak'ta da kısıtlama getirildi. Bu illerin eklenmesiyle asker uğurlamalarının yasaklandığı il sayısı 26'ya yükseldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2020 18:22, Son Güncelleme : 09 Temmuz 2020 18:23
26 ilde 'asker uğurlama' yasaklandı

Askere gitme çağındaki binlerce genç için asker uğurlama adetleri koronavirüse davetiye çıkaran manzaralar ortaya çıkardı. Birçok ilde kontrolden çıkmaya başlayan durum için Valilikler devreye girdi. Gelen son habere göre asker uğurlamalarının yasaklandığı illere 1 il daha eklendi. Böylece yasaklanan il sayısı 26'ya yükseldi.

Son yasak haberi Adıyaman'dan geldi

Adıyaman'da yeni tip koronavürüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili tedbirler kapsamında asker uğurlamalarına kısıtlama getirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Kovid-19 ile mücadele kapsamında yeni kararlar alındığı duyuruldu.

Bu kapsamda, mesafe kuralları ihlal edilerek asker uğurlama törenlerinin gerçekleştirildiğinin gözlemlendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Uğurlamalar, başta askerlik yükümlüleri olmak üzere bu ortamlarda bulunan vatandaşlarımızın sağlığını ve ülkemizin salgın ile mücadelesindeki başarısını riske atmaktadır. Bu çerçevede asker uğurlama törenlerinin ve eğlencelerinin oluşturabileceği riski önlemek adına kontrolsüz kalabalıkların oluşmasına neden olan fiziki mesafe kurallarına aykırılık teşkil eden asker uğurlamalarına, toplu uğurlama ve benzeri hiçbir şekilde müsaade edilmemesine, otogar, gar, havaalanı gibi yerlerden yapılacak uğurlamalara askerlik yükümlüsünün birinci derece yakınlarının katılmasına izin verilmesi, bunun dışında akraba, tanıdık, arkadaşlarının katıldığı toplu uğurlamalara kesinlikle müsaade edilmemesi kararlaştırılmıştır."

İşte asker uğurlamanın yasak olduğu iller

Adıyaman, Yalova, Antalya, Balıkesir, Uşak, İzmir, Muğla, Erzincan, Karaman, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Trabzon, Denizli, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Ağrı, Şanlıurfa, Kırşehir, Ardahan, Mersin, Malatya, Ankara, Hatay, Kahramanmaraş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber