İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Twitter'da bitcoin depremi: Ünlü hesaplara saldırı

Twitter'da ünlülerin hesaplarına saldırı: Çok sayıda ünlü ve siyasi ismin hesapları ele geçirildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Temmuz 2020 06:15, Son Güncelleme : 16 Temmuz 2020 08:16
Twitter'da bitcoin depremi: Ünlü hesaplara saldırı

Twitter'da ünlülerin hesaplarına saldırı: Çok sayıda ünlü ve siyasi ismin hesapları ele geçirildi

Twitter'da ünlülerin hesaplarına siber saldırı düzenlendi. Barrack Obama, Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Warren Buffett, Kanye West, Michael Bloomberg, Apple, Uber ve Jeff Bezos'un resmi Twitter hesapları hacklendi. Hacklenen hesaplardan bitcoin çekilişi paylaşımı yapıldı. Paylaşımda "Adresime gönderilen tüm bitcoin ödemelerini iki katına çıkarıyorum. Bin dolar gönderiyorsun ve 2 bin dolar geri gönderiyorum" ifadeleri yer aldı. Twitter tarafından yapılan açıklamada sorunu düzeltmek için çalıştıklarını açıkladı.

Dünyada ünlü sosyal paylaşım sitesi Twitter'a yönelik gerçekleşen siber saldırı sonrasında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD eski Başkanı Barack Obama, Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Amerikalı iş insanı Warren Buffett, ünlü şarkıcı Kanye West, ABD'li politakacı ve iş insanı Michael Bloomberg, Apple ve Uber'in resmi twitter hesapları hacklendi.

Hackerlar mesajın altında verilen bitcoin hesabına kısa sürede 12.5 bitcoin yani yaklaşık 789 bin lira para topladı.

Hesabı ele geçirilen belirlenen isimler:

Kanye West

Joe Biden

Bill Gates

Apple

Jeff Bezos

Elon Musk

Uber

Mike Bloomberg

Floyd Mayweather

Barack Obama

HQ Trivia

Warren Buffet

Kim Kardashian

Bitcoin çekilişi linkleri verildi

Hesaplardan Bitcoin ile ilgili çekiliş paylaşımı yapılarak verilen bağlantılara tıklanılması istendi. Saldırının ana hedefi çalınan Twitter hesaplarının sahipleri değil, bu hesapları takip eden milyonlarca kullanıcıydı. Saldırının kısa sürede başarı gösterdiği dikkat çekiyor; zira paylaşımda gönderilen bağlantıyla şu ana kadar 110 bin dolar toplandığı belirtiliyor.

TWITTER'DAN HACKLENME AÇIKLAMASI

Olayın ardından Twitter'ın patronu Jack Dorsey, yine Twitter üzerinden sıcağı sıcağına bir açıklama yaptı. Twitter için zor bir gün olduğuna dikkat çeken Dorsey, bu olayın yaşanmasından ötürü üzgün olduklarını belirtirken, araştırmaların sürdüğünü belirtti.

Bu siber saldırının ardından ünlü pek çok ismin Twitter hesabını kapatması söz konusu olabilir. Özellikle de bu güvenlik açığından dolayı siber saldırı riski almak istemeyen siyasiler, hesaplarını kapatabilir.

Diğer yandan Twitter'ın siber saldırı sonrası araştırmalarını genişleteceği ve hassas bilgilere erişimi olan çalışanlarıyla yollarını ayırabileceği de konuşuluyor.

FBI'DAN AÇIKLAMA

Gelişmeleri yakından takip eden FBI'dan da açıklama geldi. "Bugün yüksek profilli kişilere ait bazı Twitter hesaplarının çalındığını fark ettik. Kripto para dolandırıcılığı için hesapların güvenliği ihlal edilmiş gibi görünüyor. Bu olaya ilişkin olarak kripto para göndererek halkımıza bu dolandırıcılığa kurban gitmemesini öneriyoruz."

Geçen yıl da Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'nin hesabı çalınmış ve hesabı ele geçiren hackerlar, ırkçı mesajlar ve bombalama tehditleri yayınlamıştı. Paylaşılan gönderilerde Twitter'ın San Francisco merkezinin bombalanacağı iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber