Öğretmenlerin, sınıfta en çok zaman geçirdiği ülkeler
01 Aralık 2020 12:01 | |||||
+Aa-
![]() |

Ortalama olarak, OECD ülkelerindeki okul öğretmenleri kamu kurumlarında yılda 723 saat ders vermek zorundadır.
Bununla birlikte, gerçek sayı dünyadaki ülkeler için büyük farklılıklar göstermektedir.
Kosta Rika'da öğretmenler yılda 1,228 saatini sınıfta geçirmeyi bekleyebilirler.
Polonya'da öğretmenler yaklaşık 500 saat harcıyor.
OECD'nin "Bir Bakışta Eğitim" raporunun son baskısı, kuruluşun tüm üye devletlerindeki eğitim sistemleri hakkında bir fikir veriyor. Araştırmanın ilginç bir yönü, öğretmenlerin aslında sınıfta geçirdikleri zamandır. Ortalama olarak, OECD ülkelerindeki okul öğretmenleri, ülkeler arasında öğretim sürelerinde büyük farklılıklar olmasına rağmen, yılda 723 saat ders vermek zorundadır (ilk ve orta öğretim saatlerinin ortalaması).
Genel olarak, öğretmenler sınıfta her gün üç ila altı saat harcarlar, ancak öğretim zamanının yıl boyunca nasıl dağıtılacağına dair belirlenmiş bir kural yoktur. Ayrıca, yıllık öğretim saatleri Avrupa içinde bile büyük farklılıklar göstermektedir. Hollandalı okul öğretmenleri yılda 790 saat ders vermek zorundadır, bu da OECD ortalamasından neredeyse 70 saat daha fazla, Polonya'dakiler ise ortalamadan 220 saat daha az ders veriyor.
Aşağıdaki bilgi grafiği, seçilen sekiz ülkedeki yıllık net çalışma saatlerine genel bir bakış sağlar. Kosta Rika'da bir devlet okulu öğretmeni yılda ortalama 1.228 saat çalışıyor ve ABD 979 saatle geride kalıyor . Durum, OECD üye ülkeleri Kolombiya ve Şili'de hemen hemen aynıydı.
Asya'nın gelişmiş ekonomileri, sırasıyla 624 ve 579 saatlik eğitim süresi sayan Japonya ve Güney Kore ile listenin daha altındadır. Sadece dört ülke Kore'den daha düşük eğitim saatlerine sahiptir, en düşük olanı ise öğretmen ve yıl başına sadece 500 saatlik öğretimle Polonya'dır.
Haber kaynağı için tıklayınız.

YORUMLAR | Tüm Yorumlar Popüler Yorumlar |
|
![]() |
Öğretmenlere, ilk yardım eğitimi verilecek 25 Ocak 2021 13:21 | ![]() |
Halil öğretmen bağlama derslerini çevrimiçi ortama taşıdı 23 Ocak 2021 17:31 |
![]() |
2021 yarı yılı öğretmen özür tayin robotu yayında 23 Ocak 2021 14:12 | ![]() |
MEB, özür tayinlerinde başvuruları açtı 22 Ocak 2021 20:05 |
![]() |
Sözleşmeli öğretmen olan eşler için nakil duyurusu yayımlandı 21 Ocak 2021 14:47 | ![]() |
'Yüz yüze eğitim için önce öğretmenler aşılansın' 20 Ocak 2021 09:58 |
![]() |
Köy okulunda mahsur kalan öğretmen kurtarıldı 19 Ocak 2021 23:10 | ![]() |
Öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüklerinin ertelenmesine dair yazı yayımlanacak mı? 18 Ocak 2021 16:00 |
![]() |
Koronavirüse yakalanan okul müdürü hayatını kaybetti 17 Ocak 2021 22:44 | ![]() |
Şengül öğretmen çocuklar için duvarları renklendiriyor 17 Ocak 2021 16:22 |