Görevde Yükselmede Eksi Puan Uygulamasına İlişkin Danıştay Kararı

Danıştay, Ulaştırma Memur Sen'in açtığı davada, TCDD Genel Müdürlüğü ve Bağlı Ortaklıkları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğine ilişkin olarak önemli bir karar verdi. Danıştay'ın kararında, değerlendirme forumunda yer alan ve "başarısız olduğu her sınav için" -2 puan, "mazeretsiz katılmadığı her bir sınav için" -3 puan verilmesini öngören düzenlemenin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğe aykırı olduğuna karar verildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Aralık 2007 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay, TCDD Genel Müdürlüğü ve Bağlı Ortaklıkları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği eki değerlendirme formunun 8. maddesinin (a) bendinde "başarısız olduğu her sınav için -2" (b) bendinde " mazeretsiz katılmadığı her bir sınav için -3" puan verileceği şeklindeki düzenlemenin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 12. maddesine aykırı olduğuna karar verdi.

Kararda, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 12. maddesinde yer alan "bu sınava her hangi bir sebeple katılmayanlar ile başarısız olan veya başarılı olup da müteakip sınava kadar atanmamış olanlar aynı unvanla ilgili düzenlenecek eğitim ve sınava ilişkin bütün usul ve esaslara tabidir" hükmüne atıfta bulunuldu.

Sözkonusu bu karar, benzer düzenlemeler taşıyan kurumsal düzeydeki diğer görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliklerinin yürütülmesinin durdurulmasına emsal olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber