iPhone kullanıcılarına giden 'Evde Kal Türkiye' uyarısı için açıklama

Sosyal medyada bazı iPhone kullanıcıları telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında "Evde kal Turkiye" ifadeleriyle gelen bildirinin ekran görüntüsünü paylaştı. Vodafone Türkiye, kullanıcıların telefonlarına giden bu uyarı için açıklama yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Temmuz 2021 14:47, Son Güncelleme : 24 Temmuz 2021 15:01
iPhone kullanıcılarına giden 'Evde Kal Türkiye' uyarısı için açıklama

Türkiye'deki bazı iPhone kullanıcıları telefonlarına Acil Durum Uyarısı (Test Alert Notification) geldiğini ve 'Evde kal Turkiye' mesajı geldiğini bildirdi.

Twitter'da telefonlarına gelen alarmın ekran görüntüsünü paylaşan kullanıcılar, alarmın tekrarladığını da ifade etti.

Vodafone'dan açıklama

Kullanıcıların telefonuna giden acil durum uyarısıyla ilgili Twitter'dan açıklama yayımlayan Vodafone Türkiye, durumun araştırıldığını belirtti ve şunları yazdı:

"24 Temmuz 2021 Cumartesi sabah saatlerinde bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında "Evde Kal Türkiye" bildiriminin iletildiği tespit edilmiştir.

Konun teknik ekiplerimiz tarafından araştırılmaktadır. Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz."

'Test Alert Notification'ne demek?

Test Alert Natification: test uyarısı bildirimi anlamına gelmektedir. Test Alert Natification genel olarak kullanılan bir uyarı sistemi olarak düşünülebilir.

Nasıl kapatılır?

Ayarlar > Bildirimler'e gidin,ekranın en alt kısmına kaydırın,test Alert Notification sekmesinden bildirimleri kapatın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber