Akbank'tan internet güvenliği açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 20:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Akbank, internet ve telefon bankacılığı kullanımına yönelik banka hizmetlerinde herhangi bir güvenlik açığı bulunmadığını bildirdi.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde banka müşterilerinin hesaplarında, bilgilerinin dışında, internet şubesi aracılığıyla gerçekleştiği iddia edilen hesap hareketleri bulunduğu bilgisi ile ilgili olarak açıklamada bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, bankanın internet şubesine erişimde, uluslararası güvenlik standartlarının uygulandığı belirtilerek, "İnternet ve telefon bankacılığı kullanımına yönelik banka hizmetlerimizde herhangi bir güvenlik açığı bulunmamaktadır. Müşterilerimizin hesaplarından izinsiz olarak para transferi yapılması teknik olarak mümkün değildir" denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ara sıra yaşanan münferit olaylarda ise kullanıcıya tanımlanan şifrelerin bankamız sistemi dışında temin edilip kullanılması nedeniyle müşteri mağduriyetinin ortaya çıktığı bilinen bir gerçektir. Bunun dahi önüne geçebilmek için her türlü teknolojik yenilikleri bankamız sistemine dahil etmiş (mobil imza ve tek kullanımlık şifre) ve müşterilerinin hizmetine sunmuştur.

Müşterilerimizi, elektronik ortamda kimlik ve kişisel finansal bilgilerini kullanırken daha dikkatli olmaları ve internet bankacılık işlemlerini güvenliğinden emin olmadıkları bilgisayarlarda gerçekleştirmemeleri konusunda devamlı bilgilendiriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber