KPSS-A'daki Üst Yaş Sınırı İçin Yeni Umut

KPSS-A'daki üst yaş sınırının yine siyasetçi desteği ile kaldırılacak... 2005 yılından bu yana gündeme getirdiğimiz sorunun çözümü için yetkili hiçbir kamu kurumu olumlu bir adım atmadı. Sorun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan ile aynı ilden milletvekili arkadaşı Mikail Arslan'ın hazırladığı Kanun teklifinin kabul edilmesiyle çözülecek... Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ocak 2008 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DAHA ÖNCE YAYIMLANAN HABERLER

Bu konudaki ilk haberi 5 Aralık 2005 tarihinde yayımladık.

Daha sonra, 19 Ocak 2006 tarihinde yayımladığımız '30 Yaşından Gün Almamış Olmak' Şartı Ne Derece Hukuki?' ve Şubat 2006'da, "KPSS'de Yaş Sorunu, Ziyaretçilerin Katkısı İle Çözülüyor" başlıklı bir haberde sorunu yeniden gündeme almıştık.

KANUN TEKLİFİNİ VEREN, ERDOĞAN'IN DANIŞMANI

Ancak bugün önemli bir gelişme olmuştur. Zaman gazetesinde yayımlanan habere göre, memur adaylarını yakından ilgilendiren bu önemli adımı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan ile aynı ilden milletvekili arkadaşı Mikail Arslan attı. Hükümet ve parti yönetimiyle görüşen iki milletvekili, hazırladıkları kanun teklifini Meclis yönetimine sundu.

TEKLİFİN GEREKÇESİ

AK Partili milletvekillerinin hazırladığı kanun teklifinin gerekçesinde yaş sınırına ilişkin çarpıcı bir örneğe yer verildi. Buna göre, Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanlığı Yardımcılığı Sınavı'na giriş için 35 yaş şartı bulunurken, yine Maliye Bakanlığı'na bağlı Müfettiş Yardımcılığı Sınavı için 30 yaş aranıyor. Yani aynı kurumda iki farklı yaş uygulaması yapılıyor. Teklifin gerekçesinde, AB ülkelerinde yaş sınırının daha yüksek olabildiğine dikkat çekilerek 30 yaş uygulamasının Türkiye gerçeklerine uymadığı ifade ediliyor. Yakında Meclis gündemine gelmesi planlanan kanun teklifi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 'Memuriyete Girişte Yaş' başlıklı 40. maddesinin değiştirilmesini öngörüyor."

ADAYLAR NE YAPMALI?

KPSS-A'dan sınava girecek olan ve yaş sorunu bulunan adayların http://www.tbmm.gov.tr adresinden yukarıda ismi geçen iki vekile mail atmaları ve desteklerini ifade etmeleri uygun olacaktır. Yine sorunun çözümü için Plan ve Bütçe Komisyonunda bulunan vekillere de mail veya telefonla ulaşılması da yararlı olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber