Yabancı öğretmenler Türk geleneklerine özendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2008 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşam Boyu Öğrenme Programı kapsamındaki Uluslararası Comenius Okul Ortaklığı Projesi'ne katılmak için Kırıkkale'ye gelen İtalyan, Portekizli ve Romanya'lı öğretmenler Türk adetlerini öğreniyor.

Avrupa Birliği (AB) tarafından yürütülen Yaşam Boyu Öğrenme Programı kapsamındaki Uluslararası Comenius Okul Ortaklığı Projesi'ne katılım için çalışmalar yapmak ve projeyi hayata geçirmek için Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesine gelen üç yabancı öğretmen, tandırda gözleme yapıp afiyetle yediler. Türklerin örf ve adetlerini çok beğendiklerini belirten öğretmenler, kadınlarla sohbet ederek, gözlemenin tarifini de almayı ihmal etmediler.

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesi Hakim Mehmet Çakıroğlu İlköğretim Okulu, Avrupa Birliği tarafından yürütülen Yaşam Boyu Öğrenme Programı kapsamındaki uluslararası Comenius Okul Ortaklığı Projesi'ne katılım için çalışmalara başladı. Proje kapsamında İtalya'dan Alassandıra Cardillo, Romanya'dan Areta Niculea ve Portekiz'den Clesta Lopez, Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesine geldi.

Projenin hazırlık çalışmaları için İtalya, Portekiz ve Romanya'da öğretmenlik yapan katılımcı okullarından üç öğretmen Sulakyurt İlçesini ve Hakim Mehmet Çakıroğlu İlköğretim Okulu'nu ziyarete geldi.

Proje Koordinatörü sınıf öğretmeni Remzi Onur Kükürt, yaptığı açıklamada projeyi; sanatsal aktiviteler yoluyla kültürel etkileşimi sağlayabilmeyi amaçlayan, tüm ülkelerin yerel geleneklerinin ve kültürel zenginliklerinin kendilerini sanatsal yollarla ifade şansı bulabilecekleri ve tüm farklılıkların ortak bir hedef için biraraya gelebilecekleri etkinlikler bütünü olarak tanımladı.

Okul Müdürü Bayram Gök ise projenin, Türkiye'den katılacak başka projelerle yarıştığını ve kabul edilmesi halinde etkinliklerine başlayacağını duyurdu.

Yabancı misafirler incelemelerinin ardından ilçede tandırda yapılan gözlemenin tadına baktıktan sonra kolları sıvayarak ellerine oklavaları alıp gözleme yaptılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber