Belediye, işçilerine maaşlarını ödeyemedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adem ÇETİN/AKSEKİ(Antalya), (DHA)

ANTALYA'nın Akseki İlçesi Belediyesi, İller Bankası, belediye paylarını, eski nüfusa göre değil de Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre ödeyince, 70'e yakın personeline maaş ödeyemedi.

Akseki Belediye Başkanı CHP'li Osman Salih Çelikel, İller Bankası'ndan her ay 110 bin YTL gelirken, bu ay sadece 17 bin YTL gönderildiğini bildirdi. Bu paranın işçilerin maaşı bir yana, sigorta primleriyle, memurların emekli keseneklerine dahi yetmediğini kaydeden Çelikel, ?240 aydır Akseki Belediye Başkanı'yım. İlk defa çalışanlarıma maaş ödeyemiyorum. Bu durumda artık belediye faaliyetlerini durduruyoruz'' dedi. Akseki Belediyesi'nin 1864 yılında kurulduğunu kaydeden Çelikel, ?Akseki Belediyesi, Türkiye'nin 8'inci belediyesidir, ama artık kapısına kilit vurma noktasına geldik'' diye konuştu.

Akseki'nin 22 Ekim 2000 tarihindeki sayıma göre nüfusunun 10 binin üzerinde olduğunu, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre ise 3 bin 100'e düştüğünü belirten 20 yıllık başkan Çelikel, şöyle konuştu:

?Artık Akseki'de belediyenin faaliyetleri durdu. Bu şartlarda belediyecilik yapılamaz. Nüfus Kayıt Sistemi ocak ayındaki sayımı kapsıyor. Akseki halkının çoğu kışın Antalya'da yaşıyor. Bu nedenle kışın yapılan sayımda nüfus çok düşük çıktı. İller Bankası 2009'un mart ayına kadar eski nüfusa göre para gönderecekti, ama yeni nüfusa göre para gönderildi. Gönderilen paraya göre Akseki Belediyesinin 60- 70 değil, 8 personelle işleri yürütmesi gerekiyor. 110 bin YTL yerine 17 bin YTL gönderilince şaşırdık, kaldık. Belediyenin çöp arabasının aylık yakıt gideri dahi 3 bin YTL. Bu şartlarda belediyecilik yapamayız. Personel maaş alamadı. Bundan sonra da bu şartlarda maaş alamazlar.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber