Salı günü de tatil olan iller...

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA (CİHAN)-Bursa Valiliği, 19 Şubat'ta (yarın) kent merkezi ve bazı ilçelerde ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.
Öğrencilerin okullara gidişlerinde meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla okulların tatil edildiğinin vurgulandığı açıklamada; Bursa Merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ile Mudanya, Kestel, Gürsu, Harmancık, Keles, Orhangazi'de bir gün süreyle Mustafakemalpaşa ilçesinde ise 2 gün süreyle okulların tatil edildiği belirtildi. Ayrıca, İnegöl ilçesinde ise 23 köy okulunda okullar tatil edildi.

Öte yandan, Bursa Emniyet Müdürlüğü '155 Polis İmdat Hattı'nı arayan çok sayıda vatandaş okulların tatil olup olmadığını sordu.

Kar yağışı devam etti, okullarda tatil uzadı
BURDUR (CİHAN)-Burdur Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen karar doğrultusunda kent merkezi ve köylerinde 2 gün süre ile eğitime ara verildi. Merkezin yanı sıra Kemer, Altınyayla, Gölhisar, Karamanlı, Tefenni, Yeşilova ve Ağlasun'da da kaymakamlıklarca tatil kararı verildi.

Eğitime 'kar' engeli: Muş'ta okullar bir gün daha tatil edildi
MUŞ (CİHAN)-Muş'ta yoğun kar nedeniyle bazı okullar ikinci gününe tatille girerken, bazıları ise ikinci yarıyılda hala ders başı yapmadı.
Yolların kapalı olmasından dolayı görev yaptıkları köylere gidemeyen bazı öğretmenler okullarını henüz açamadı.

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda okulların bir gün tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartlarının çarşamba gününe kadar devam etmesi dolayısı köy öğretmenlerinin ulaşım problemi yaşadığı için okulların bir gün daha tatil edilmesi kararı alındığı belirtildi.

Zonguldak ve ilçelerinde okullar 1 gün daha tatil edildi
ZONGULDAK (CİHAN)-Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre il merkezi ve tüm ilçelerde ilköğretim ve liselerde eğitim-öğretime bir süreyle ara verildiği açıklandı.

Samsun'da okullar yarın da tatil
SAMSUN (CİHAN)-Samsun'da aralıksız süren kar yağışı sebebiyle okullarda eğitim ve öğretime verilen 1 günlük ara uzatıldı.
Samsun Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada il genelindeki tüm okullardaki tatil süresinin 1 gün daha uzatıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, okullarda kamu görevlileri ile kamuda çalışan tüm özürlülerin bir talimat ve talebe gerek kalmadan tatil süresince izinli sayılacakları vurgulandı.

Bilecik'te kar tatili 1 gün daha uzatıldı
BİLECİK (CİHAN)-Bilecik'te yoğun kar yağışı ve soğuklar nedeniyle okullar yarın da tatil edildi.

Cumartesi günü başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı Bilecik'te hayatı felç etti. 210 köy yolu ulaşıma kapanırken, kar kalınlığı il merkezinde 20 cm'i geçti, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi buldu.

Bilecik Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okulların 1 gün daha tatil edildiğini bildirdi.

Bartın'da kar sebebiyle eğitime verilen ara bir gün daha uzadı
BARTIN (CİHAN)-Elverişsiz hava şartları ve kar yağışının yoğun bir şekilde sürmesi, Bartın'da eğitime verilen molanın bir gün daha uzamasına neden oldu.
Bartın Valiliği, kar yağışı yüzünden 18 Şubat pazartesi (bugün) eğitime verilen bir günlük ara ardından yaptığı toplantıda, okulların yarın da (19 Şubat Salı) tatil edilmesine karar verdi.

Tüm yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve elverişsiz hava şartları Bartın'da da hayatı olumsuz etkiliyor. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Bartın'da kar yağışının yoğun bir şekilde devam etmesi nedeniyle; merkez ilçeye bağlı anaokulu, anasınıfı, ilköğretim ve ortaöğretim, özel öğretim kurumları ile yaygın eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 19 Şubat salı günü olmak üzere bir gün tatil edildiği bildirildi.

Kar yağışı Bartın merkez, Amasra, Kurucaşile ve Arıt yerleşim yerlerinde etkili olurken, Karayolları ekipleri ve İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy ve karayollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İstanbul'da okullar, elverişsiz hava şartları nedeniyle yarın da tatil (2)
İSTANBUL (CİHAN)-İstanbul Valisi Muammer Güler, okulların yarın da tatil olduğunu açıkladı. Güler, elverişsiz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle bir gün daha tatil kararı aldıklarını dile getirdi. Vali Güler, kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli çalışanların da idari izinli olacağını söyledi. Akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların en düşük seviyeye ineceğini ve gece mevsimin en düşük sıcaklığının eksi 5 dereceyi göreceğini belirten Güler, TEM Otoyolu'nun bugün trafiğe açıldığını ifade etti.

Kocaeli'de taşımalı eğitim yarın da tatil edildi
KOCAELİ (CİHAN)-Kar yağışı öğleden sonra tekrar başladığı Kocaeli'de taşımalı okullar yarın da tatil edildi. İlde 80 köy yolu kapalı bulunuyor.

Bugün ilköğretim, lise ve üniversitenin tatil olduğu Kocaeli'de kar yağışının tekrar başlaması nedeniyle taşımalı eğitimle okula gidenlere yarın da tatil edildi. Karın durumuna göre eğitiminin tamamının Salı günü de tatil olması bekleniyor.

Sakarya'da ilköğretim ve liselerde eğitime 1 gün daha ara verildi
SAKARYA (CİHAN)-Sakaya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle Hıfzısıhha Kurulu'nun kararıyla il genelindeki ilköğretim ve liselerde eğitime yarın ara verildiğini bildirdi. Sakarya'daki ilköğretim ve liselerde 20 Şubatta ders başı yapılacak

Eğitime 'kar' engeli: Bahçesaray'da da okullar 2 gün tatil
VAN (CİHAN)-Van'ın Bahçesaray ilçesinde de kar nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.
Kaymakam Şaban Erdoğan, gece başlayan karın saat 08:30'a kadar etkisini sürdürdüğünü belirterek, kar sebebiyle ilçe merkezi ve köylerdeki okulları Çarşamba gününe kadar tatil etme kararı aldıklarını söyledi.

Karın kapattığı 20 köy yolunu sabahın erken saatlerinde başladıkları çalışmalarla açtıklarını dile getiren Erdoğan, ilçenin Van ile irtibatını sağlayan Bahçesaray-Hizan karayolunun da yapılan çalışmalarla ulaşıma açıldığını kaydetti.

Eğitime 'kar' engeli: Elazığ'da da okullar 2 gün tatil edildi
ELAZIĞ (CİHAN)-Kar nedeniyle Elazığ'ın Maden, Arıcak, Alacakaya ve Sivrice ilçelerinde okullar 2 gün tatil edildi.
Maden ilçe merkezinde okulların bir gün tatil edildiği ifade edildi. Edinilen bilgiye göre kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapamayan ilçelerde eğitime ara verildi.

Yolların durumuna göre tatilin uzayabileceği belirtildi.

Eğitime 'kar' engeli: Bingöl'de okullar 2 gün tatil edildi
BİNGÖL (CİHAN)-Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün tatil edildi.
Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hafta sonundan buyana aralıksız devam eden yoğun kar nedeniyle salı ve çarşamba günü ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, "Bingöl'de salı ve çarşamba günü okullar tatil edildi. Yayladere ve Karlıova ilçesinde bugünden itibaren tatil kararı almıştık. Diğer ilçelerimizde de duruma göre hareket edeceğiz" dedi.

Kayseri'de okullar yarın da tatil edildi
KAYSERİ (CİHAN)-Kayseri'de etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların yarın da tatil edildiği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Kayseri Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, kentte yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesini kararlaştırdı. Devlet kurumlarında çalışan özürlü personelin bugün ve yarın da idari izinli sayılacağı kaydedildi. Kayseri'de eğitim kurumları bugün de tatil edilmişti.

AMASYA'DA DA OKULLAR TATİL

Amasya'da ilköğretim okulları ve liseler yarın da tatil edildi. /AA

KONYA'DA DA OKULLAR TATİL

Konya'da olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın da ara verilirken Konya'nın Kulu ilçesinde ise okullar bugünden itibaren 3 gün tatil edildi. /AA

AYDIN NAZİLLİ

Aydın'ın Nazilli, Kuyucak ile Bozdoğan ilçelerine bağlı köylerdeki okullarda yarın da eğitim yapılmayacak. /AA

KIRIKKALE, BURDUR, ADIYAMAN VE ÇANAKKALE

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesi ile Burdur'un Gölhisar ilçesinde merkez ve tüm köylerde, Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi ve bağlı köylerde, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde okullar yarın da tatil edildi. /AA

BARTIN

Bartın'da merkez, Kurucaşile ve Amasra ilçesinde eğitime yarın da ara verildi. Zonguldak'ta merkez ve ilçelerden Ereğli, Alaplı, Devrek, Gökçebey ve Çaycuma'da eğitime yarın ara verildi./ AA

BALIKESİR'DE TATİL

Balıkesir'de yarın beklenen don ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile Balya, Bandırma, Bigadiç, Dursunbey, Marmara, Erdek, Gönen, İvrindi, Kepsut, Manyas, Savaştepe ve Susurluk ilçelerindeki ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bir gün daha ara verildi.

KARABÜK

Karabük'ün Eskipazar ve Ovacık ilçeleri ile Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki okullarda da hava muhalefeti nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

NİĞDE

Niğde merkez ile Çiftlik ve Ulukışla ilçelerindeki ilköğretim ve liselerde yarın eğitim yapılmayacak.

ÜNİVERSİTELER

Maltepe Üniversitesi'nde tatil 1 gün daha uzatıldı
İSTANBUL (CİHAN)-Maltepe Üniversitesi'nde derslere 1 gün daha ara veriliyor. Elverişsiz hava koşulları nedeniyle üniversitenin merkez kampusundaki fakültelerde yarın ders yapılamayacak.
Maltepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre kar yağışı nedeniyle bugün okul tatil edildi. Yağışın devam etmesi nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verileceği ve 19 Şubat Salı günü ders yapılmayacağı açıklandı. Ancak Tıp Fakültesi ve Dragos yerleşkesinde tatil olmadığı ve ders başı yapılacağı bildirildi.

SAÜ'de eğitime 1 gün daha ara verildi
SAKARYA (CİHAN)-Sakarya Üniversitesi (SAÜ)'nde kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün daha ara verildi.
Rektörlükten yapılan açıklamada, 19 Şubat 2008 Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verildiği duyuruldu. SAÜ'de 18 Şubat (bugün) eğitime kar molası verilmişti.

AMASYA ÜNİVERSİTES

Amasya Üniversitesi'nde de 20 Şubat Çarşamba gününe kadar eğitime ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber