İnternet dolandırıcılığında, müşterinin uğradığı zararı banka karşılayacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 21:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Malatya Tüketici Mahkemesi, internet dolandırıcılığı ile hesabından parası alınan müşterinin kaybının banka tarafından karşılanmasına karar verdi.

Malatya'da 9 Temmuz 2006 tarihinde, işadamı A.S.K.'nin özel bir bankada bulunan hesabındaki yaklaşık 5 bin YTL, internet dolandırıcılığı ile başka bir hesaba aktarıldı. Bu durum üzerine bankaya giden A.S.K., zararının karşılanmasını isteyince bankadan, "Müşteri ile imzalanan bankacılık sözleşmesinde internet üzerinden yapılabilecek dolandırıcılıklardan dolayı sorumluluğun müşteriye ait olduğu yönündeki hüküm nedeniyle söz konusu zarardan bankanın sorumlu tutulmayacağı ve müşteri kaybının da ödenmeyeceği"

cevabını aldı.

Bankadan olumsuz cevap alan işadamı, Malatya Barosu avukatlarından Kenan Kulcu aracılığı ile Malatya Tüketici Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, hesaptan çekilen para nedeniyle müşterinin uğradığı zararın banka tarafından karşılanmasını istedi. A.S.K., bilgisayar korsanlığı yöntemi ile dolandırıcılık yapılmasını önleme yolunda bankanın ek güvenlik tedbirlerini almayarak kusurlu ve sorumlu olduğunu belirtti.

Malatya Tüketici Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucunda, müşterinin talebi kabul edilerek hesabından çekilen paranın banka tarafından olay tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verildi.

Avukat Kenan Kulcu, alınan yerel mahkeme kararının Türkiye'de önemli bir sorunu gidermek açısından örnek teşkil edeceğini belirterek, "Bu karar, internet yoluyla hesaptaki paraları alınan müşterilerin zararlarının giderilmesi konusunda önemli bir adım olmakla birlikte bankaların artık internet bankacılığı konusunda daha ciddi önlem ve tedbir almaları gerektiği sonucunu doğurmaktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber