Bomba imha uzmanları tazminat alacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2008 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çarşı ve mahalle bekçilerini yardımcı hizmetler sınıfından çıkararak emniyet hizmetleri sınıfına alan ve bomba imha uzmanı personele tazminat getiren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

5757 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu, Devlet Memurları Kanunu ve Genel Kadro ve Usulü hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, çarşı ve mahalle bekçileri, yardımcı hizmetler sınıfından çıkarılarak emniyet hizmetleri sınıfına alındı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun "emniyet hizmetleri tazminatı" bölümünde çarşı ve mahalle bekçileri de yer aldı.

Bomba uzmanı yetiştirme kursu görüp, bomba uzmanı sertifikası almaya hak kazanmış ve bu görevi yapan Emniyet Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatında görevli personele 13 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak miktarda "Bomba İmha Tazminatı" ödenecek.

Düzenlemeyle yaklaşık 5 bin 800 mahalle ve bekçinin maaşında ortalama 300 YTL, 300 bomba uzmanının maaşlarında da yaklaşık 600 YTL artış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber