6 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 06 Haziran 2008 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yapılacak Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı tanıtım toplantısının ardından Ankara'ya dönecek. Erdoğan, Ankara'da olağanüstü toplanacak AKP MYK'ya başkanlık edecek. MYK'da Anayasa Mahkemesinin verdiği türban kararı ile AKP'nin kapatılmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi'nde açılan dava için verilecek savunmanın görüşülmesi bekleniyor. (Saat: 11.15/ 15.00)

-TÜRBAN KARARI TARTIŞILIYOR

-Anayasa Mahkemesi'nin türban düzenlemesiyle ilgili verdiği iptal ve yürütmeyi durdurma kararı tartışılıyor. AKP'nin kapatılma davasını da etkileyeceği iddia edilen kararının yurtiçi ve yurtdışındaki yankıları ve yapılan değerlendirmeler izleniyor.

-GENELKURMAY'IN ORTADOĞU SEMPOZYUMU SONA ERİYOR

-Genelkurmay Başkanlığı Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı Stratejik Araştırma ve Etüt Merkezi düzenlenen ?Orta Doğu: Belirsizlikler İçindeki Geleceği ve Güvenlik Sorunları? konulu sempozyum sona eriyor.

-CHP'Lİ ÇILDIR TOPRAĞA VERİLİYOR

-CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ersin Çıldır toprağa veriliyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Şanlıurfa gezisi sırasındaki kazada hayatını kaybeden Çıldır, parti Genel Merkezi'ndeki törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

-Törene CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti yöneticileri ve milletvekilleri katılacak. (Saat: 15.00)

-TES-İŞ BAŞKANLAR KURULU

-TES-İŞ Başkanlar Kurulu toplanıyor. TÜRK-İŞ ve TES-İŞ Başkanı Mustafa Kumlu, TES-İŞ Genel Merkezi'ndeki Başkanlar Kurulu toplantısına katılacak. (Saat: 10.00)

-TÜİK ?HATA YOK? DEDİ TOPU YSK'YA ATTI

-Türkiye İstatistik Kurumu, adrese dayalı nüfus sayımı sonuçlarının seçmen kütükleri ile birbirini tutmadığı iddiaları konusunda topu Yüksek Seçim Kurulu'na attı.

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in soru önergesine verdiği yanıtta, 2007 nüfus sayım sonuçlarına göre 31 Aralık 2007 itibariyle Türkiye'nin toplam nüfusunun 70 milyon 586 bin 256 olduğunu, yerleşim yerlerine göre nüfus bilgilerinde herhangi bir hatanın söz konusu olmadığını söyledi.

-Bakan Ekren, nüfus sayımı ve seçmen kütüklerinin birbirini tutmamasının gerekçesinin ?YSK'nın birden fazla mahalleyi birleştirerek, bu mahalleler için tek sandık kurması ve bu nedenle birden fazla mahalleyi de tek mahalle olarak göstermesi? olduğunu kaydetti.

-OECD RAPORUNDA SATIR ARASI: TÜRKİYE KONUTTA HIZ KESECEK

-OECD'nin hafta ortasında yayınladığı Ekonomik Görünüm raporunda örgüte üye ülkelerdeki konut sektöründen söz edilirken, Türkiye, konut yatırımlarındaki büyümenin keskin hız keseceği ikinci grup ülkeler arasında sayıldı.

-SPK'DAN TACİRLER MENKUL DEĞERLER'E PARA CEZASI

-Sermaye Piyasası Kurulu, bir yatırımcının vekaletle yetkilendirilmeden bir başka yatırımcının hesabına işlem yapmasına izin verilmesi nedeniyle aracı kuruma toplam 23.7 bin YTL para cezası kesti. Kurul, Plastikkart A.Ş. hisselerinde mevzuata aykırı işlemleri saptanan dört Borsa yatırımcısı hakkında suç duyurusu ve işlem yasağı kararı aldı.

-PARA ARZINDA 417 MİLYON YTL'LİK AZALMA YAŞANDI

-En geniş tanımlı para arzı M3, 16-23 Mayıs haftasında 417 milyon YTL azalarak 402 milyar 46.6 milyon YTL'ye düştü. Para arzında yılbaşından bu yana artış 31.9 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-ÖĞRENCİLERE VE GÖZETMENLERE ALTIN ÖNERİLER: ?SINAVA GİDERKEN DİKKAT ÇEKİCİ GİYİNMEYİN, PARFÜM SÜRMEYİN?

-Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arif Verimli, OKS ve ÖSS'ye sayılı günler kala öğrencilerin sınavlarda başarıyı yakalayabilmeleri için altın önerilerde bulundu. Prof. Dr. Verimli, öğrencilere nefes egzersizi, fiziksel egzersiz yapmaları ve dikkat çekici kıyafetler giymemeleri yönünde uyarılarda bulunurken, gözetmenlerden ise, herhangi bir öğrenciye elle dokunmamaları, tespih çekmemeleri ve parfüm sürmemelerini istedi.

-ADALET BAKANLIĞI'NDAN ULUCANLAR İÇİN TOPLANTI ÇAĞRISI

-Adalet Bakanlığı, Ulucanlar Cezaevi'nin tamamının kültür merkezine dönüştürülmesi projesinin Altındağ Belediyesi ve Mimarlar Odası arasında anlaşmazlık yaratması üzerine, tarafları toplantıya çağırdı.

-Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Nimet Özgönül, tartışmanın basına yansımasının ardından Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Bakır'ın kendilerini arayarak, ?Hemen bir araya gelip bunu tekrar değerlendirelim? dediğini söyledi.

-1 MİLYON ÖĞRENCİ OKS'YE KİLİTLENDİ

-İlköğretim 8. sınıfta okuyan öğrencilerin gireceği Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı, bu pazar günü son kez yapılacak. 913 bin öğrenci, Fen ve Anadolu Lisesinin yanı sıra komiser olabilmek için OKS'de ter dökecek.

-OKS'ye başvuran 913 bin adayın 410 bin 21'i polis kolejleri için, 433 bin 156 öğrenci ise Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk için sınava girecek.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber