Müdürler, helikopterle kahvaltıya gitti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Haziran 2008 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet BAYRAK/MUĞLA, (DHA)

MUĞLA Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ile Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü, Ula İlçesi'ne bağlı Arıcılar Köyü'nde düzenlenen Geyik Kanyonu Tanıtım Kahvaltısı'na helikopterle gitti. Köy kahvaltısı yapan müdürler, yine aynı Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopterle Muğla'ya döndü. Köylüler, müdürlerin asıl program olan kanyon gezisine katılmadan ayrılmasına tepki gösterdi.

Ula'nın Arıcılar Köyü'nde bulunan doğa harikası Geyik Kanyonu'nu turizme kazandırmak için projeler hazırlayan Köy Muhtarı Mehmet Uzun, dün tanıtım kahvaltısı düzenledi. Geyik Kanyonu Tanıtım Kahvaltısı'na, Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü, Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ile Muğla Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün davet edildi. Programda, özel hazırlanan köy kahvaltısının ardından kanyonun ilk etabının gezilmesi kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Gürün, kanyona belediyeye ait arazi tipi araçla geldi.

Diğer müdürlerin gelmesi beklenirken, kanyon semalarında helikopter sesi duyuldu. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait, Marmaris Orman İşletme Şefliği'nde konuşlu, 1988 yılı Fransız yapımı, 12 kişilik S- 365 Dolphin tipi çift motorlu helikopter, kanyondaki düzlük bir araziye indi. Köylüler ve davetliler, genellikle işçi taşımakta ve keşif amaçlı kullanılan helikopterden kimlerin ineceğini merakla beklemeye başladı. Yangın helikopterinden inen Orman Bölge Müdürü Aydın ve Kültür Turizm Müdürü Süslü, kahvaltı yapılan yere doğru ilerleyip kendilerini bekleyen davetlilerle köylüleri selamlayarak sofraya oturdu. Kanyon girişinde, suyun üzerinde kurulan platformdaki kahvaltıda davetlilere çam balı, tereyağı, köy yumurtası, karpuz, kavun, domates, börek ve fıstıktan oluşan köy kahvaltısı verildi.

Kahvaltıyı tamamlayan konuklar, kanyonun birinci etabının gezilmesine ilişkin programa ise katılmadı. Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü, anne ve babasını Ankara'ya uğurlaması gerektiğini belirterek, ?Helikopterle acil olarak Muğla merkeze dönmek zorundayım? derken, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ise işlerinin yoğunluğunu gerekçe gösterip kanyondan ayrıldı. Muhtar Uzun'un yoğun ısrarları da müdürleri ikna etmeye yeterli olmadı. Müdürler geldikleri gibi yangın helikopteriyle köyden ayrıldı.

Köylüler, bürokratların davete helikopterle gelmesine ve kahvaltıyı yapıp asıl program olan kanyon gezisine katılmadan ayrılmasına tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber