KESK, toplu görüşme değil toplu sözleşme istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2008 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, hükümet yetkilileri ile15 Ağustos'ta başlayacak görüşmelerin "Toplu Görüşme" değil "Toplu Sözleşme" adı altında yapılmasını gerektiğini söyledi. Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapan Evren ve KESK üyeleri daha sonra İstiklal Caddesi üzerinde bildiri dağıttı.

KESK üyesi yaklaşık 30 kişilik grup 15 Ağustos 2008 tarihinde Ankara'da başlayacak olan toplu görüşmeler öncesi Taksim'de toplandı. Grup adına bir basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı Sami Evren, hükümet ile yetkili konfederasyonlar arasında yapılan toplu görüşmelerin yedincisinin 15 Ağustos'ta başlayacağını söyledi. Konfederasyonlarının karşısında olduğu toplu görüşme sisteminin kamu emekçilerinin menfaatine olmadığını ve aradan geçen altı yıllık süre içinde bunun açıkça ortaya çıktığını öne süren Evren şöyle konuştu: "Toplu görüşme masasına oturan hükümetler, kamu emekçilerinin taleplerini değerlendirmek yerine tek taraflı dayatmalarla süreci götürmüşlerdir. Hiçbir yaptırımı olmayan toplu görüşme sürecinin sonucunda hükümetler kendi bildiklerini uygulamışlar ve kamu emekçilerini yoksulluğa mahkum etmişlerdir."

AKP hükümetinin bu sene de 4688 sayılı yasanın arkasına sığınarak toplu sözleşme çağrılarına kulak tıkadıklarını iddia eden Evren, "Oysa toplu sözleşme ve grev hakkı kamu emekçilerinin evrensel haklarını başında yer almaktadır." dedi. Hükümetin taleplerini kabul etmemesi halinde yıl sonuna kadar gerçekleştirecekleri direnişlerin başlayacağını kaydeden Evren, bütün toplumsal kesimleri de direnişe çağıracakları uyarısında bulundu.

"Sadaka değil toplu sözleşme, Yaşasın grev yaşasın toplu sözleşme2 şeklinde sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından İstiklal Caddesi üzerinde bildiri dağıtarak olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber