Yayınevi katliamı Ergenekon'a uzandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2008 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'da Zirve Yayınevi'nde geçtiğimiz yıl biri Alman 3 kişinin katledilmesiyle ilgili davanın onuncu duruşmasında mahkeme Ergenekon davası iddianamesinin dosyaya alınmasına karar verdi.

- Malatya'daki Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlerle ilgili davanın onuncu duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada olay yerinde çekilen polis kamerası görüntülerinin izlenmesinin ardından mahkeme heyeti Ergenekon iddianamesinin dosyaya alınmasını karara bağladı.

Mahkemenin verdiği karar şöyle:

?İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde açılan, Ümraniye'de ele geçen el bombaları ile ilgili dava dosyasının iddianamesinin DVD olarak dosyamıza celbine, tüm dosyanın, DVD ortamında istenmesine ilişkin avukatların istemlerinin, soruşturması süren Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca değerlendirilmesine. Bu celsede izlenen olay yeri tespit CD'sinde görüntülenen silahlar ile emanette kayıtlı bulunan ve olay yerinde elde edildiği bildirilen silahların aynı silahlar olup olmadığı ve özellikleri hakkında Adalet Komisyonu Bilirkişi listesinden seçilecek bir bilirkişiden rapor aldırılmasına.?

Mahkeme heyeti, ayrıca duruşmaya gelmeyen tanıkların polis zoruyla getirilmesine karar verdi.

Müdahil avukatlardan Erkan Yücel, Ergenekon davası dosyasının tümünün istenmesini talep ettiklerini söyledi. ?Olayın, Ergenekon soruşturması ile bir yerden birleşebileceği kanaatindeyim? diyen Yücel, bir gazetecinin, ?Davanın birleştirilmesini talep edecek misiniz?? sorusuna, ?Önümüzdeki süreçte olabilir? yanıtını verdi.

Duruşma, 12 Eylül 2008 tarihine ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber