Meslektaşının kurşunuyla şehit olan polis memuru toprağa verildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2008 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde Roman vatandaşlarla polisler arasında çıkan arbede sonrası, mesai arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla hayatını kaybeden polis memuru Ahmet Sargın (41) için memleketi Mersin'de resmi tören düzenlendi. Törene katılan Sargın'ın eşi, çocukları ve yakınları göz yaşlarına boğuldu. Yakınları şehidin geride bıraktığı 3 yetim için "Şehidim sen ölmedin, yavruların bize emanet onlara bakmak bizim boynumuzun borcu." diye ağıt yaktı. Sargın'ın cenazesi törenin ardından toprağa verildi.

Sapanca'da kavgaya müdahale sırasında arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla göğsünden vurularak hayatını kaybeden polis memuru Sargın'ın cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak uçakla Adana'ya, oradan ise Mersin Devlet Hastanesi'ne getirilerek morga kondu. Mesai arkadaşları tarafından morgdan alınan Sargın'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada Sargın için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunmasının ardından Mersin Müftüsü Niyazi Ersoy dua etti.

Törene şehidin babası Yusuf, annesi Fatma, eşi Ayşe, çocukları Burak, Celal ve Yusuf Sargın'ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile çok sayıda polis ile yakınları katıldı. Törende gözyaşlarına boğulan şehidin en küçük oğlu Yusuf ile diğer çocukları Burak ve Celal'i yakınları teselli etti. Yakınları, ağlayan çocukları için "Siz bize emanetsiniz, size bakmak bizim boynumuzun borcu." diye ağıt yaktı. En küçük oğlu Yusuf'un babasının fotoğrafına bakarak ağlaması ise törene katılanları duygulandırdı.

Oğlunun tabutundaki fotoğrafını öpen anne Fatma Sargın'ı polisler sakinleştirmeye çalışırken baba Yusuf Sargın da polislere sarılarak oğlu için helallik istedi. Abla Zeynep Beşpınar da tabuta sarılarak, ''Sen vatan borcunu yerine getirdin. Evlatların da bana emanet, gözün arkada kalmasın. Sen ülkemin gülü, çocukların da bizlerin goncası.'' diye ağladı. Törende güçlükle ayakta duran acılı eş Ayşe Sargın, eşinin tabutuna son kez sarılarak son yolculuğuna uğurladı.

Resmi törenin ardından merkeze bağlı Kocavilayet köyüne götürülen şehidin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Polis memuru Sargın, önceki gece Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki alkollü olduğu iddia edilen Roman vatandaşların eğlencesinde çıkan arbedede mesai arkadaşı M.İ.'nin silahından çıkan kaza kurşunuyla hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber