Çelik: Yeni eğitim öğretim yılında 166 milyon kitap dağıttık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2008 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yeni eğitim öğretim yılında 166 milyon kitap dağıttıklarını söyledi.

Çelik, Gaziantep'te yaptığ açıklamada, eğitimde değişim ve dönüşüm yaşandığını belirterek, "Eğitimde önemli reformlar atıldı. Türkiye'de eğitimin önemini bilen bir hükümet var. Bütçede en büyük pay eğitime ayrıldı. 2008'de yapılan yatırımlar 3 milyar YTL'yi geçecek. Bu kervan heyecanla yoluna devam ediyor, edecek." dedi.

2008-2009 eğitim-öğretim yılının açılışını Gaziantep'te yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hükümetin eğitime önem verdiğini ifade etti.

Bu eğitim-öğretim döneminde bakanlığın 166 milyon adet kitabı öğrencilerin sıralarına bıraktığını belirten Çelik, bu kapsamda 60 bin noktaya ulaştıklarını dile getirdi.

Okullarda görev yapan 3 öğretmenden 1'sini kendilerinin atadığını anlatan Çelik, mevcut okullarında 4'ünden birinin kendi dönemlerinde yapıldığını açıkladı.

Problemlerin bitmediğini kaydeden Çelik, şöyle konuştu; "İktidarların başarısı hükümeti nereden alıp nereye taşıdığına göre belirlenir. Bizim başarımız ortada. Finlandiya olduk demiyorum, Danimarka'da olmadık ama eğitimde önemli bir ülke haline geldik. Eğitimde ciddi bir çığır açtık. Atatürk'ün hedeflediği muassır medeniyetler seviyesine, söylemlerle ulaşılmaz çalışmak lazım. Devlet işlerinde karınca gibi olmalıyız."

Çelik, eğitime yapılan yatırımları masraf olarak görmediklerini aksine geleceğe yatırım olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber