Sözleşmeli itfaiyeciler, sendika hakkı için yürüdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2008 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İtfaiyesi'nde sözleşmeli olarak çalışan itfaiyeciler, sendikaya üye olmamaları yönünde baskıya uğradıklarını belirterek eylem yaptı. Belediye önünde itfaiye daire başkanını protesto eden itfaiyeciler, yöneticileri anayasaya uymaya çağırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bimtaş AŞ üzerinden itfaiyede çalışan işçiler, sendikalı olmalarının engellendiği gerekçesiyle protesto eylemi yaptı. Belediye İş Sendikası İstanbul Şubesi önünde toplanan yaklaşık 500 itfaiyeci, sendika isteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne doğru yürüdü. "Yaşasın örgütlü mücadelemiz, Toplu sözleşme hakkımız söke söke alırız" yazılı pankartlar taşıyan grup, sık sık "Kölelik düzeni istetmiyoruz, sendika hakkımız söke söke alırız" şeklinde sloganlar attı. Belediye önünde topanan işçiler adına Belediye İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Nihat Altaş bir açıklama yaptı.

İşçilerin anayasal hakkı olan sendikaya üye olma ve üyelikten çekilme hakkının itfaiye teşkilatında gasp edilmeye çalışıldığını savunan Altaş, " Bimtaş Aş üzerinden 3 yıldır itfaiyede çalışan insanların sendikalı olması itfaiye yönetimi tarafından engellenmekte ve iş barışı bozulmaktadır. İtfaiyeye alınan memurları zorla sendikaya üye yapanların işçi düşmanlığı yapmasını anlamak mümkün değil. Yurtdışından alınan ve son derece pahalı olan itfaiye araçlarını kullanan bu arkadaşların gelecek kaygısı ile ne kadar verimli olacağını merak ediyoruz." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da seslenen Nihat Altaş, anayasanın 51. maddesinin çiğnenmesine göz yumulmamasını istedi. Açıklama sırasında sık sık itfaiye daire başkanını yuhalayan itfaiyeciler daha sonra olaysız bir şekilde belediye önünden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber