Mersin Belediyesi, tonu bin YTL olan gübreyi 34 bin YTL'den almış

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2008 07:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mersin Belediyesi'nde ?gübre yolsuzluğu'

ALİ ŞEN Mersin DHA

Bir şirket sahibinin ?Belediye ihalesinde yolsuzluk yapıldı? şeklindeki suç duyurusu üzerine savcılık soruşturma başlattı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, merkezi Ankara'da bulunan Kimpa Gübre Limited Şirketi sahibi Metin Taşdelen'in ?Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde gübre alımı ihalesinde yolsuzluk yapıldığı? yönünde yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı.

Taşdelen, ifade vermek üzere Mersin'e çağrıldı. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da iddialarla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

Taşdelen'in 11 gün önce Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinin kendilerine ulaştığını söyleyen Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren, konuyla ilgili soruşturmanın başladığını söyledi.

Taşdelen'in suç duyurusu dilekçesinde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün ihale ile tonunu bin YTL'ye aldığı sıvı gübreyi, Mersin Belediyesi'nin 34 bin YTL'ye satın aldığı, bu yolla belediyenin zarara uğratıldığı öne sürüldü.

Kimpaş A.Ş.'nin ürünlerini sattığını belirten Taşdelen, kendilerinin Oluş İnşaat'a, bu firmanın da Büyükşehir Belediyesi'ne ihalesiz ve yüksek fiyattan gübre sattığını iddia etti.

Paravan firma kuruldu

Taşdelen'in iddiasına göre, iki kez ihalenin pazarlık usulüyle Oluş İnşaat'a verilmesi üzerine, Büyükşehir Belediyesi Satın Alma Daire Başkanı Bayram Saydam, ?üçüncü ihalenin de aynı firmaya verilmesinin sıkıntı doğuracağı uyarısında bulunmuş.

Bunun üzerine, Eloza Kimya adlı şirket kurulduğu ve ihalenin bu şirkete verildiği belirtildi. Taşdelen, Eloza'nın yüzde 7 ortağı olduğunu, ancak, yaşananlardan vicdanen rahatsızlık duyduğu için firmadan para almadan ayrıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber