14 Kasım 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 14 Kasım 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERDOĞAN BUSH GÖRÜŞMESİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD'deki temaslarını sürdürüyor.

-Başbakan Erdoğan, Brookings Enstitüsü'nde bir konuşma yapıyor.

-Başbakan Erdoğan Ulusal Basın Kulübü'nde Türk ve ABD medyasının katılımıyla düzenlenecek toplantıya katılıyor.

-Başbakan Erdoğan daha sonra, 20 Ocak'ta görevini Obama'ya devredecek olan Başkan Bush ile Beyaz Saray'daki çalışma yemeğinde bir araya geliyor. (Saat: 9.30/15.00/19.00)

-SON GAZİYE DEVLET TÖRENİ

-İstiklal Savaşı'nın son gazisi Mustafa Şekip Birgöl, İstanbul'da düzenlenecek törenle toprağa veriliyor.

-Birgöl için ilk önce 1. Ordu Komutanlığı Selimiye Kışlası'nda askeri bir tören düzenleniyor.

-Birgöl'ün cenazesi Selimiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa veriliyor.

-Törenlere ülke dışında bulunan Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan dışında Cumhurbaşkanı vekili TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile devlet erkanı katılıyor. (Saat: 11.00/11.50)

-PLAN BÜTÇE KOMİSYONU

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülüyor. (Saat: 10.00)

-ERGEREKON'DA 4 NUMARALI SANIK TEKİN KONUŞACAK

-Ergenekon davanın 14. duruşması yapılıyor. Duruşmada 4 numaralı sanık olan Muzaffer Tekin, ifadesine kaldığı yerden devam ediyor.

-İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, aynı zamanda dünkü duruşmada sanıkların ve avukatlarının taleplerini de karara bağlıyor. (Saat: 9.30)

-BAKAN AKDAĞ'IN BASIN TOPLANTISI

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ?Türkiye Ulusal Güvenli Kan Programı Hedef 2009? sonuçlarının açıklanacağı ve ?Yeni Hedef 2015?in tanıtımının yapılacağı Kocatepe Kültür Merkezi Konferans Salonu'ndaki toplantıya katılıyor.

-Toplantıda Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığı'nca organize gerçekleştirilecek olan ?Birbirimize İhtiyacımız Var? kampanyasının da startı veriliyor. (Saat: 13.00)

-CHP HACALOĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-CHP İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-CHP'Lİ OKAY, BAYTOK VE BİNGÖL MAMAK'DA GECEKONDU SAHİPLERİ İLE GÖRÜŞECEK

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ile CHP Ankara Milletvekilleri Nesrin Baytok ve Tekin Bingöl Mamak'ta "evi yıkılan" Derbent Mahallesi sakinlerini ziyaret ediyor.(Saat: 14.00)

-KESK GENEL BAŞKANI EVREN VE TÜM-BEL-SEN GENEL BAŞKANI BAYKARA'NIN BASIN TOPLANTISI

-KESK Genel Başkanı Sami Evren ve Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, AİHM'nin toplu sözleşmelere ilişkin aldığı kararla ilgili olarak Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-YABANCILAR BORSA'DA SATIŞA DEVAM EDİYOR

-Küresel krizin şiddetlendiği Ekim ayında yabancı yatırımcıların İMKB'deki işlemleri net 812,4 milyon YTL'lik satışla sonuçlandı. Ocak-Ekim dönemindeki net satış 2 milyar 819,7 milyon dolara ulaştı. Yabancıların işlem hacmi son ayların en düşük düzeyine indi.

-Yabancılar, en fazla alım satım yaptıkları Garanti, İş Bankası, Turkcell, Akbank da dahil neredeyse tüm hisselerde de net satıcı oldular. En çok işlem yapılan 20 hissedeki alım satımların neti de 563,3 milyonluk net satışla sonuçlandı.

-MARMARİS'TEKİ ALTIN ARAMA RUHSATLARIYLA İLGİLİ ÇEVRE BAKANLIĞI TOPU ENERJİ BAKANLIĞI'NA ATTI, KÜLTÜR BAKANLIĞI ?İNCELİYORUZ? DEDİ

-Marmaris Kent Konseyi'nin yaptığı araştırma ilçede maden aramak için 41 şirkete ruhsat verildiğini ilçenin yüzölçümünün yüzde 52'sinin maden arama ruhsatlı olduğunu ortaya koyarken, CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan'ın konuyla ilgili soru önergesine Çevre Bakanı topu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'na atarak yanıt verdi.

-Bakan Eroğlu, Arslan'ın ?Maden arama çalışmaları amacıyla Marmaris'te 41 şirkete ruhsat verildiğinden ve bölgede bu nedenle adeta bir çevre katliamı yapılacağından haberdar mıydınız?? sorusuna ?Tüm madenler için ruhsat verme, verilen ruhsatları iptal etme ve ruhsatlarla ilgili iş ve işlemler, 3213 sayılı Maden Kanunu uyarınca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün görev yetki ve sorumluluğundadır? dedi.

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise ?Yapılan inceleme sonucu, maden arama ruhsatlarına ilişkin Bakanlığımdan herhangi bir görüş alınmadığı ve Bakanlığımca verilen herhangi bir iznin bulunmadığı tespit edilmiştir. Maden arama ruhsatlarına ilişkin Muğla Valiliğinden gelecek bilgiler doğrultusunda, ilgili mevzuat çerçevesinde Bakanlığımızca gerekli işlemlere başlanacaktır? dedi.

-CHP'Lİ GÜVEL'DEN ?TARIMDA KULLANILAN MOTORİNDEN ÖTV ALINMASIN? TEKLİFİ

-CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, tarımsal üretimde kullanılan motorinden Özel Tüketim Vergisi alınmamasını öngören kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu. Kanun teklifinin gerekçesinde ?Türk çiftçisi yıllık ortalama 3 milyar litre mazot tüketmektedir. Bu miktar mazottan alınan özel tüketim vergisi 3 milyar YTL civarında olmaktadır. Tarımda kullanılan mazottan alınan özel tüketim vergisinin kaldırılması sonucu oluşacak vergi kaybının bir kısmı kaçak mazotun önlenmesiyle dengelenecektir? denildi.

-MAHKEME'DEN ANKARA VALİLİĞİ'NE DEMOKRASİ UYARISI

-Basın toplantısı yapmak için Ankara'ya gelmek isteyen ancak Ankara Valiliği'nin talimatıyla şehir girişinde durdurulan Eğitim Sen üyeleri hakkında açılan davada mahkeme tüm sanıkların beraatlarına karar vermesinin yanı sıra sendika üyelerinin engellenmesini ?demokratik bir toplumun olmazsa olmazı olan düşünce ve ifade özgürlüğünün ortadan kaldırılması? olarak değerlendirdi.

-VATANDAŞ, AKP'YE ARTIK GÜVENMİYOR

-Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi tarafından yapılan anket, Türk halkının hükümete olan güveninin önemli oranda azaldığını gösterdi. Vatandaş, AKP'li bazı milletvekilleri hakkında çıkan yolsuzluk iddialarına inanıyor, dokunulmazlıkların kalkmasını istiyor.

-Son dönemde ortaya çıkan ekonomik kriz ile doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar vatandaşın geçim derdi dışındaki olaylara olan ilgisini önemli oranda azalttı.

-Türk halkının büyük bir kısmı terör olayları, laik ve anti-laik çekişmesi nedeniyle Türkiye'nin bölünme tehlikesi yaşadığına inanıyor.

-PARA ARZINDA 18.1 MİLYAR YTL'LİK DARALMA

-En geniş tanımlı para arzı M3, 24-31 Ekim haftasında 18 milyar 152.8 milyon YTL azalarak 439 milyar 870.7 milyon YTL'ye düştü.

-ATATÜRK ROLÜYLE ÖZDEŞLEŞEN RUTKAY AZİZ'DEN CAN DÜNDAR'A DESTEK

-Oynadığı Atatürk rolleriyle özdeşleşen ünlü tiyatrocu Rutkay Aziz, Can Dündar'ın, Atatürk'ü insani yönleriyle ön plana çıkan filmi ?Mustafa?yla, haksız eleştirildiğini savunarak, ?Nerdeyse Can'ı bir sehpaya çıkaracaklar. Bunu anlamakta zorlanıyorum? dedi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber