Göz hastalıklarında erken teşhis ve temizlik önemli

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2008 18:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Siirt Devlet Hastanesi'nde görev yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Ayşe Sönmez, göz hastalıklarında en önemli faktörün el, yüz ve çevre kirliliği olduğunu belirtti.

Günde ortalama 120 hastayı muayene ettiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Ayşe Sönmez, çevre kirliliği ve kişisel hijyenin yetersizliğinden kaynaklanan alerjik ve mikrobik hastalıklara dikkat çekti. Dr. Sönmez, çevre temizliğinde yetkililer kadar ailelerin de sorumlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Çocukların ellerindeki kirlilik, tırnak altlarında biriken bakteriyel mikroplar göz hastalıklarına adeta davetiye çıkarıyor. Temizlik alışkanlığı ailelerin en önemli sorumluluklarıdır. Yetkililerin çevre temizliği konusunda üzerlerine düşen vazifeler kadar aileler de çevre temizliği ve birey temizliğinden sorumludurlar. Sık görülen göz şaşılığı hastalıkları konusunda anne-babanın vakit kaybetmeden tedavi yollarına başvurmaları gerekir. Gözde şaşılık belirtisi görür görmez zaman kaybetmeden ilgili sağlık kuruluşu ve doktora başvurulması gerekir. Erken teşhis ve tedavisi önemli bir faktördür. Fakat bölgede sık görülen göz şaşılığında ailelerin ihmalleri görülmektedir. Bugün yarın götürürüm yanında belki geçer anlayışı da gözlenmektedir. Bu vakaların kötü bir sonuç ile sonuçlanmaması için erken tedavi yollarına başvurulmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber