MEB, müzelerle eğitimi desteklerken, Kültür Bakanlığı öğretmenlere müzeleri ücretli hale getirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2009 00:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu ?EĞİTİME YENİ BİR SOLUK: MÜZELER? projesi ile müzelerle eğitim ve öğretimi bütünleştirme amaçlamaktadır.

Bu amaçla; Talim ve Terbiye Kurulu 24/01/2008 tarih ve 2 nolu, ?İlköğretim Okulu Türkçe, Matematik (1-8. Sınıflar), Hayat Bilgisi (1-3. Sınıflar),, Sosyal Bilgiler(4-7. Sınıflar), ve Fen Ve Teknoloji (4-8. Sınıflar), Dersi Öğretim Programlarının, Programın Uygulanması ile ilgili Açıklamalar Bölümüne ve Kazanım Tablolarındaki Açıklamalar sütununa ?Müze ile Eğitim? ile ilgili ilavelerin yapılması? kararı ile Müze İle Eğitim'i hayata geçirmiştir.

2006 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığının 30.01.2006 ve 2006/25 sayılı Makam Onaylı Yönetim Kurulu kararı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzeler, müze statüsündeki tarihi binalar ve düzenlenmiş örenyerlerini ziyaret edeceklerden alınan giriş ücretleri ile girişlerde uygulanacak olan esasların A2 maddesine göre; ilk ve ortaöğretim öğretmenleri de Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzeler, müze statüsündeki tarihi binalar ve düzenlenmiş örenyerlerini ücretsiz olarak ziyaret edebiliyor iken bu durum ?Müze Ve Örenyerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönerge? nin ?Ücretsiz Biletler? başlıklı 3.maddesinde artık ?ilk ve ortaöğretim öğretmenleri? artık müze ve örenyerlerinden ücretsiz faydalanamayacak.

Madde 3- Aşağıda belirtilenler müze ve ören yerlerine ücretsiz biletle girerler.

a) 17 yaş ve altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ve çocuklar
b) 65 yaş ve üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları
c) Gaziler, şehit ve gazilerin eş ve çocukları
d) Engelliler ile bir refakatçisi
e) Er ve erbaşlar
f) ICOM, ICOMOS ve UNESCO kartı sahipleri
g) Basın kimlik kartı sahipleri
h) Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli ve emeklileri ile eş ve çocukları
i) Yabancı resmi konuklar ve refakatçileri
j) Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünce ağırlanan konuk ve heyetler, bunların refakatçileri ile yabancı tur operatörleri.
k) Profesyonel Turist Rehberleri ile Seyahat Acentası sahip veya sorumlu Müdürleri?

3.maddenin a)bendine göre ?17 yaş ve altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ve çocuklar? kapsamında öğrenciler ücretsiz faydalanabilirken yönergenin ?Müzekart Fiyatları? başlıklı 5.maddesine göre öğretmenler ile 18 yaş ve üzerindeki öğrenciler için % 50 indirimli uygulanacak.

?Madde 5- Müzekart'ın fiyatı 20 YTL'dir. Belirtilen tarife öğretmenler ile 18 yaş ve üzerindeki öğrenciler için % 50 indirimli uygulanır. 3 üncü madde kapsamında yer alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 2 YTL karşılığında müzekart alabilir. Toplu müzekart alımlarında indirim uygulanabilir. İndirim uygulanacak müzekart alım miktarı ile indirim oranları Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenir.?

Müze ile Eğitim kapsamında Müze Ve Örenyerlerinin öğretmenlere ücretsiz olması için Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığından talepte bulunması, Kültür ve Turizm Bakanlığının yeni düzenleme yapması daha uygun bir yöntem olacaktır..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber