Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun: Ceza infaz kurumları personeli eğitim merkezleri açılarak personele eğitim verilecek

Haber Giriş : 15 Haziran 2003 04:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun: Ceza infaz kurumları personeli eğitim merkezleri açılarak personele eğitim verilecek

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun, infaz koruma memurlarına yüksekokul düzeyinde eğitim vermeyi amaçladıklarını açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Bayrampaşa Kapalı Cezaevi ve H tipi cezaevlerinin personeline yönelik düzenlediği pikniğe katılan Ertosun, cezaevlerindeki personele büyük önem verdiklerini belirtti. Ertosun, ?Kaliteyi artırmak istiyorsak infaz koruma memurlarını iyi motive etmemiz ve eğitim düzeylerini yükseltmemiz şart.? şeklinde konuştu.

Pikniğe ev sahipliği yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici ise son yıllarda yapılan çalışmalarla İstanbul'daki cezaevlerinin modern bir görüntüye kavuştuğunu vurgulayarak sosyal ve kültürel aktivitelere de büyük önem verdiklerini ifade etti.

Terkos yolu Durusu beldesindeki Karadeniz Piknik Alanı'ndaki pikniğin geleneksel hale gelmesini isteyen Ertosun, cezaevlerinin modernleşmesi yönünde önemli değişiklikler yaptıklarına dikkat çekiyor. Ceza infaz kurumlarında başarılı bir yönetim için personelin yapılan değişiklikleri benimsemesi gerektiğini kaydeden Ertosun, sözlerine şöyle devam etti: ?Bu amaçla ?ceza infaz kurumları personeli eğitim merkezleri' açıyoruz. Ankara'daki faaliyete geçti. Yakında İstanbul ve Erzurum'da da faaliyete geçecek. Bunların sayısı kısa zamanda 5'e çıkacak. Yani tüm personel eğitimden geçecek ve bu en az bir yıl süren meslek öncesi eğitim olacak. Ancak oradan çıktıktan sonra cezaevlerinde görev yapabilecekler.?
Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber