Ergenekon'da duruşmaya yarın devam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2009 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
''Ergenekon'' davasının 66. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde görülen davanın 17 gün aradan sonra yeniden başlayan duruşmasında, tutuklu sanıklardan Murat Çağlar'ın savunmasının alınmasına geçildi.


Ergenekon sanığı Murat Çağlar'ın çapraz sorgusu tamamladı

''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasında, tutuklu sanık Murat Çağlar'ın çapraz sorgusu tamamlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in, 2 kez silahla yakalandığını hatırlatarak, sürekli silah taşıması için bir neden olup olmadığını sorduğu Çağlar, yaptığı iş nedeniyle silah taşıdığını, çalıştırdığı turizm tesislerinin birkaç kez basıldığını söyledi.

''Antalya bölgesinde turistik işletmelerin kimin eline geçeceğine yönelik bu tür baskınların çok yaşandığını'' ifade eden Çağlar, ''Ben de turizm işi yapıyorum. Turizmde böyle peşmergeler çok olur. Peşmergelerin saldırısına çok uğradık biz. Bundan dolayı silah bulunduruyorum'' şeklinde konuştu.

Savunmasında bahsettiği Maltepe'deki konteynırda bulunan şahısların ve ''Özel Kuvvetler'' olarak belirttiği kişilerin kim olduğunun sorulması üzerine de Çağlar, ''Kuvayı Milliye 1919 Derneğini basmaya gelen 6-7 kişilik grubun Özel Kuvvetler'den olduğunu bildiğini, bu kişilerin 'haplanıp' derneği bastıklarını, ancak kendisinin ismen hiçbirini tanımadığını'' öne sürdü.

Savcı Pekgüzel'in, üzerinde Ali Özoğuz ve Alpaslan Aslan'ın adları olan bir not kağıdının deliller arasında yer aldığını hatırlatarak, bu kişileri tanıyıp tanımadığını sorduğu Çağlar, Özoğuz'u, tutuklandıktan sonra geldiği Metris Cezaevinde gördüğünü, Aslan'ı ise tanımadığını söyledi.

Çağlar, savcı Pekgüzel'in, Kuvayı Milliye 1919 Derneğinin istihbari faaliyetlerde bulunduğuna ve askeri bir ordu gibi birlikler kurduğuna yönelik deliller olduğunu hatırlatıp, bunlar hakkında bilgisi olup olmadığını sorması üzerine de ''Kuvayı Milliye'de hiçbir zaman 'askeri örgüt olalım' gibi bir çalışma olmadı. Ben görmedim. Buradaki kişilerin tamamı kendi çıkarına bir şeyler yapmış'' yanıtını verdi.

''Dernekte, 13 bin kişilik hain listesinin ellerinde bulunduğundan bahsedildiği'' yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de Çağlar, bunun, merak edip derneğe gelen sıradan vatandaşları etkilemek için söylenmiş olabileceğini, bu nedenle ''vatan elden gidiyor'' söylemlerinde de bulunulduğunu savundu.

Zaman zaman Hüseyin Görüm'den bahsetmesi üzerine Görüm'ün tepki gösterdiği Çağlar, ''Bir kere adından başladı yalan söylemeye. Bir kurumu, Kuvayı Milliye ruhunu tamamen kendi çıkarları doğrultusunda kullandı'' dedi.

-''SİZİ TANIMASIN, KESİN DOLANDIRIR''-

Söz alan Görüm de Çağlar'ın çek-senet tahsilatı yaptığını öne sürerek, ''Adamları sıkıştırıyor, çek-senet imzalatıyor. Onları anlatmıyor tabii. Bunu anladıktan sonra onu kovaladık. Sayın Reisim, sizi tanımasın, kesinlikle sizi dolandırır. Bakarsınız cüssesine, yalan mı söyler bu cüsse?'' diye konuştu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün de Görüm'e, ''Niye, minyonlar yalan mı söylüyor?'' diye tepki gösterdi.

Çağlar, Görüm'ün iddiasının doğru olmadığını savunarak, ne dolandırıcılık ne de çek-senet tahsilatı konusunda hakkında hiçbir suçlama bulunmadığını söyledi.

Duruşma, Görüm'ün avukatının savunmasının ardından yarın saat 09.30'a ertelendi.


"Ergenekon"da duruşmaya yarın devam

İstanbul - "Ergenekon" davasının görülmesine yarın devam edilecek.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde görülen davanın bugünkü 66. duruşması, tutuklu sanıklardan Murat Çağlar'ın sorgusu ve çapraz sorgusunun yapılmasıyla tamamlandı.

Mahkeme heyeti, bugünkü celseyi, duruşmaya yarın saat 09.30'da devam edilmesini kararlaştırarak bitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber