Yağış geliyor. İşte yurtta hava tahmini...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdun kuzey, iç ve batı bölgelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağış geçişlerinin görüleceği beklenirken, hava sıcaklığı, ege, batı Akdeniz ile batı Karadeniz bölümünde 3 ile 5 derece azalacak, diğer yerlerde 2 ile 4 derece artacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey, iç ve batı bölgelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen tahminlere göre, hava sıcaklığı, Ege ve Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz bölümünde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), akşam saatlerinden sonra Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcakları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 22

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 18

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 21

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 27

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 22

Samsun: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 22

Trabzon: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 20

Erzurum: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 13

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 21

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile Kahramanmaraş çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir ile öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve zamanla bölge geneli çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan ve Malatya çevreleri ile akşam ve gece saatlerinde kuzey ve batısı aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber