Türk Haber-Sen Genel Başkanı Karadavut: PTT anonim şirket olmasın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayber AVCI

MUĞLA- Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, PTT Genel Müdürlüğü'nün anonim şirket olmasına kesinlikle karşı olduklarını belirterek, "Bunun kanunlaşmaması için gücümüz yettiği oranda çalışacağız." dedi.

Karadavut, Muğla PTT Müdürlüğü dağıtım servisinde şube üyelerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. PTT Genel Müdürlüğü dışında özelleşmeyen tek bir kurum kalmadığını iddia eden Türk Haber-Sen Genel Başkanı Karadavut, "Türk Telekom özelleşti de ne oldu ? 80 bin çalışan vardı. Dörder kişi hesapladığınız zaman 320 bin kişi buradan ekmek yiyordu. Bugünse çalışan sayısı 25 binlere düşürüldü. Yarın PTT'nin de o hale getirilmesi düşünülüyor. Buna müsaade etmememiz lazım." şeklinde konuştu.

Kuruma, çalışarak sahip çıkılması gerektiğini söyleyen İsmail Karadavut, "Zaten haddinden fazla çalışıyoruz. 50 bin kadrosu olması gereken kurumda 25 bin kişi, büyük fedakârlık yaparak Türk halkına hizmet ediyor. Personel eksikliği had safhaya çıkmış. Hükümetten, buraya acilen personel almasını istiyoruz. Arkadaşlarımız, senelik izinlerini kullanamıyor." dedi. PTT çalışanlarının emeğinin karşılığını alamadığını savunan Karadavut, küçücük yerlerde zor şartlar altında çalıştıklarını, bunun insan haklarına aykırı olduğunu öne sürdü.

Küresel ekonomik krizin Türkiye'yi teğet geçmediğini de söyleyen Türk Haber-Sen Genel Başkanı, üretici kesimin yanında tüketicilerin de etkilendiğini söyledi. Karadavut, "Bu kriz, çalışanları olumsuz etkiledi. Hükümetten, krizin daha hafif atlatılabilmesi için her ay 200 lira ikramiye çeki istiyoruz. Bu şekilde piyasa canlanır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber